Palmolie bedreigt kwaliteit pasgevormde embryo
Uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de in palmolie aanwezige verzadigde vetzuren de kwaliteit van een pasgevormde embryo bedreigen. Op deze manier hebben ze een negatieve invloed op de vruchtbaarheid. Palmolie wordt onder andere gebruikt in kant-en-klaar-maaltijden en pizza’s.
Onderzoek op mensen is moeilijk dus daarom hebben de onderzoekers koeien gebruikt. Dat klinkt misschien raar maar wat eicel en embryo betreft zijn er veel gelijkenissen. Zo ontdekte de Vlamingen dat de embryo’s van koeien tot zestig procent meer vet bevatten als ze hogere doseringen palmolie toegediend kregen. Embryo’s nemen de aanwezige vetten op, waardoor de leefbaarheid daalt
Twijfel jij over je kinderwens?
- Lees mijn boek De Twijfelmoeder
- Kom bij de Facebook-groep Twijfel over kinderwens (of ga naar de groep voor mannen)
- Schrijf je in voor de nieuwsbrief
september 18, 2013 /