Palmolie bedreigt kwaliteit pasgevormde embryo

Uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de in palmolie aanwezige verzadigde vetzuren de kwaliteit van een pasgevormde embryo bedreigen. Op deze manier hebben ze een negatieve invloed op de vruchtbaarheid. Palmolie wordt onder andere gebruikt in kant-en-klaar-maaltijden en pizza’s.

Onderzoek op mensen is moeilijk dus daarom hebben de onderzoekers koeien gebruikt. Dat klinkt misschien raar maar wat eicel en embryo betreft zijn er veel gelijkenissen. Zo ontdekte de Vlamingen dat de embryo’s van koeien tot zestig procent meer vet bevatten als ze hogere doseringen palmolie toegediend kregen. Embryo’s nemen de aanwezige vetten op, waardoor de leefbaarheid daalt.

Klik hier om meer over het onderzoek te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

september 18, 2013 /