Onderzocht
Palmolie bedreigt kwaliteit pasgevormde embryo

Uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de in palmolie aanwezige verzadigde vetzuren de kwaliteit van een pasgevormde embryo bedreigen. Op deze manier hebben ze een negatieve invloed op de vruchtbaarheid. Palmolie wordt onder andere gebruikt in kant-en-klaar-maaltijden en pizza’s.

Onderzoek op mensen is moeilijk dus daarom hebben de onderzoekers koeien gebruikt. Dat klinkt misschien raar maar wat eicel en embryo betreft zijn er veel gelijkenissen. Zo ontdekte de Vlamingen dat de embryo’s van koeien tot zestig procent meer vet bevatten als ze hogere doseringen palmolie toegediend kregen. Embryo’s nemen de aanwezige vetten op, waardoor de leefbaarheid daalt.

Klik hier om meer over het onderzoek te lezen.

Zwangerschapskleding
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en verwacht in maart 2017 ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: