Palmolie bedreigt kwaliteit pasgevormde embryo

Uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de in palmolie aanwezige verzadigde vetzuren de kwaliteit van een pasgevormde embryo bedreigen. Op deze manier hebben ze een negatieve invloed op de vruchtbaarheid. Palmolie wordt onder andere gebruikt in kant-en-klaar-maaltijden en pizza’s.

Onderzoek op mensen is moeilijk dus daarom hebben de onderzoekers koeien gebruikt. Dat klinkt misschien raar maar wat eicel en embryo betreft zijn er veel gelijkenissen. Zo ontdekte de Vlamingen dat de embryo’s van koeien tot zestig procent meer vet bevatten als ze hogere doseringen palmolie toegediend kregen. Embryo’s nemen de aanwezige vetten op, waardoor de leefbaarheid daalt.

Klik hier om meer over het onderzoek te lezen.

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

september 18, 2013 /