Actueel
PvdA wil af van eigen bijdrage geboortezorg ziekenhuis

De PvdA wil af van de eigen bijdrage voor geboortezorg in het ziekenhuis. Als vrouwen hier zonder medische noodzaak bevallen dan moeten ze een eigen bijdrage van 320 euro betalen. Tweede Kamerlid Agnes Wolbert vindt dat de keuze waar te bevallen niet moet worden bepaald door geld.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Daarnaast is er een groep (vooral vrouwen met een laag inkomen) die wel in het ziekenhuis wil bevallen, maar die 320 euro niet willen of kunnen betalen. Die kiezen nu voor een ruggenprik, omdat er dan wel een medische noodzaak is en ze dus de eigen bijdrage niet hoeven te voldoen. De ruggenprik brengt risico’s met zich mee; het is dus bizar dat vrouwen er onnodig voor kiezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: