PvdA wil af van eigen bijdrage geboortezorg ziekenhuis

De PvdA wil af van de eigen bijdrage voor geboortezorg in het ziekenhuis. Als vrouwen hier zonder medische noodzaak bevallen dan moeten ze een eigen bijdrage van 320 euro betalen. Tweede Kamerlid Agnes Wolbert vindt dat de keuze waar te bevallen niet moet worden bepaald door geld.

Daarnaast is er een groep (vooral vrouwen met een laag inkomen) die wel in het ziekenhuis wil bevallen, maar die 320 euro niet willen of kunnen betalen. Die kiezen nu voor een ruggenprik, omdat er dan wel een medische noodzaak is en ze dus de eigen bijdrage niet hoeven te voldoen. De ruggenprik brengt risico’s met zich mee; het is dus bizar dat vrouwen er onnodig voor kiezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

september 19, 2013 /