PvdA wil af van eigen bijdrage geboortezorg ziekenhuis

De PvdA wil af van de eigen bijdrage voor geboortezorg in het ziekenhuis. Als vrouwen hier zonder medische noodzaak bevallen dan moeten ze een eigen bijdrage van 320 euro betalen. Tweede Kamerlid Agnes Wolbert vindt dat de keuze waar te bevallen niet moet worden bepaald door geld.

Daarnaast is er een groep (vooral vrouwen met een laag inkomen) die wel in het ziekenhuis wil bevallen, maar die 320 euro niet willen of kunnen betalen. Die kiezen nu voor een ruggenprik, omdat er dan wel een medische noodzaak is en ze dus de eigen bijdrage niet hoeven te voldoen. De ruggenprik brengt risico’s met zich mee; het is dus bizar dat vrouwen er onnodig voor kiezen.

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

september 19, 2013 /