Onderzocht
Eierstokken wakker schudden; vrouw uit menopauze gehaald en zwanger

Een doorbraak voor jonge vrouwen die vervroegd in de menopauze terecht zijn gekomen, terwijl ze toch graag een kindje willen. Wetenschappers zijn er in geslaagd om de eierstokken weer wakker te schudden.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Bij de techniek worden de eierstokken uit de baarmoeder gehaald, geactiveerd in het laboratorium en daarna worden er stukjes eierstokweefstel geïmplanteerd. Vervolgen volgt hormoontherapie gevolgd door een gewone ivf-behandeling.

Theoretisch lijkt het zo mogelijk om ook vrouwen op hun zestigste nog zwanger te krijgen, maar de methode is vooral bedoeld voor kankeroverlevers die onvruchtbaar werden. Maar ook voor vrouwen van 40-45 die een onregelmatige cyclus hebben.

Op dit moment is een van de testpersonen bevallen van een gezond jongetje. Een ander is zwanger. Toch zijn andere artsen nog sceptisch. Bij het merendeel van de vrouwen heeft de nieuwe techniek niet in een zwangerschap geresulteerd.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: