Eierstokken wakker schudden; vrouw uit menopauze gehaald en zwanger

Een doorbraak voor jonge vrouwen die vervroegd in de menopauze terecht zijn gekomen, terwijl ze toch graag een kindje willen. Wetenschappers zijn er in geslaagd om de eierstokken weer wakker te schudden.

Bij de techniek worden de eierstokken uit de baarmoeder gehaald, geactiveerd in het laboratorium en daarna worden er stukjes eierstokweefstel geïmplanteerd. Vervolgen volgt hormoontherapie gevolgd door een gewone ivf-behandeling.

Theoretisch lijkt het zo mogelijk om ook vrouwen op hun zestigste nog zwanger te krijgen, maar de methode is vooral bedoeld voor kankeroverlevers die onvruchtbaar werden. Maar ook voor vrouwen van 40-45 die een onregelmatige cyclus hebben.

Op dit moment is een van de testpersonen bevallen van een gezond jongetje. Een ander is zwanger. Toch zijn andere artsen nog sceptisch. Bij het merendeel van de vrouwen heeft de nieuwe techniek niet in een zwangerschap geresulteerd.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 2, 2013 /