Column
Dus jij bent een TwijfelMoeder?

‘Ik zie dat je TwijfelMoeder op Facebook hebt geliked, dus jij bent een Twijfelmoeder?’ Deze opmerking kreeg een lezeres naar aanleiding van haar enthousiasme om mijn pagina te liken.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Kijk en als het dan oprecht wordt gevraagd, dan vind ik dat geen probleem. Zo helpen alle lezers het taboe toch samen de wereld uit. Maar nee dit was een gevalletje pure nieuwsgierigheid. Geen dialoog niks. Nee gewoon weer zo’n standaard opmerking; dat twijfelen echt nergens voor nodig is.

Vreemd toch? Ik vind het ook zo raar dat mensen een oordeel hebben over likes. Je hoeft niet te twijfelen over je kinderwens om deze pagina te liken; iedereen mag mijn missie ondersteunen. Ik wil de taboe doorbreken. Er voor zorgen dat we het gesprek eerlijk durven te voeren. Dat dat nog een lange weg gaat worden, bewijst de bovenstaande opmerking.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
5 comments
 • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
  dec 13, 2016 (17:00)

  […] 8 februari 2014 – Eerlijke moeder: baby’tje thuis vergeten 8 februari 2014 – Dus jij bent een TwijfelMoeder? 7 maart 2014 – Waar blijven die gierende hormonen… 20 maart 2014 – Een kind als […]

 • Danielle
  apr 17, 2014 (21:27)

  Kathelijn Van Dongen Gewichtsconsulente wat ziet het er allemaal fantastisch uit en wat schrijf je leuk! Echt iets mee doen hoor XX

 • Patricia de Ryck
  apr 17, 2014 (12:23)

  Dank Kathelijn!

 • Kathelijn
  apr 15, 2014 (10:27)

  Ik durf je pagina te liken Patricia, en dat is omdat ik nieuwsgierig ben naar wat je allemaal doet en het enorm waardeer dat jij hier zo open over schrijft.
  Wij willen beide geen kinderen en hebben hier dus bewust voor 'gekozen'.
  Regelmatig wordt mij gevraagd waarom wij geen kinderen willen. Als ik dan de vraag terug stel waarom zij er wel voor hebben gekozen staan de meeste even met hun mond vol tanden. Nemen zij wel een bewuste beslissing of 'nemen' mensen kinderen omdat het van hen verwacht wordt?

 • Patricia de Ryck
  feb 08, 2014 (20:28)

  Zoals een volger op twitter al zei: "Echt open staan voor iemands mening zonder vooroordeel is schijnbaar erg moeilijk …" Durf jij https://facebook.com/twijfelmoeder te liken?

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: