Actueel
Actiewebsite Week van Kinderen Veilig live

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik onder voorzitterschap van Eberhard van der Laan heeft deze week de nieuwe website www.weekvankinderenveilig.nl gelanceerd. Hierop staat informatie over de Week van Kinderen Veilig en de activiteiten die in deze week van 17 t/m 22 november worden georganiseerd.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De Week van Kinderen Veilig is een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te stoppen, met hulp en inzet van iedereen.

In 2013 organiseerde de Taskforce de Week voor de eerste keer. Live chatten met een Officier van Justitie, de landelijke dag van zedenrechercheurs, uitdagingen bij de invoering van de meldcode huiselijk geweld in het onderwijs en nog veel meer; het aanbod van ruim 60 activiteiten was zeer divers. De Taskforce wil dit succes in 2014 overtreffen met nog meer activiteiten en nog meer (pers)aandacht voor kindermishandeling.

Eén kind per klas
Voorkomen en aanpakken van kindermishandeling is hard nodig, want jaarlijks worden 119.000 kinderen mishandeld. Gemiddeld heeft één kind in elke schoolklas te maken met een vorm van kindermishandeling. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling. Ook emotionele en fysieke verwaarlozing, seksueel misbruik, het getuige zijn van huiselijk geweld en de gevolgen van vechtscheidingen zijn vormen van kindermishandeling. Alle kinderen in Nederland recht hebben op een veilige en gezonde jeugd, als stabiele start in hun leven. Het lukt ondanks de vele inspanningen en lopende acties nog onvoldoende om de grote aantallen kinderen die slachtoffer worden van kindermishandeling terug te dringen.

Voor het melden van (vermoedens van) kindermishandeling verwijzen wij naar de geëigende instanties zoals De Kindertelefoon, het AMK (Advies- en Meldpunt Kindermishandeling) en de Politie.

www.weekvankinderenveilig.nl

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: