Actueel
Intentieverklaring jeugdzorgpartners dankzij actie

Onder toeziend oog van staatssecretaris Van Rijn van VWS, honderden kinderen en ouders, ambassadeurs van Stichting Het Vergeten Kind en vertegenwoordigers van de landelijke en regionale politiek, vond vandaag voor de tweede keer de manifestatie van de ‘Vrolijkste Handtekeningactie van Nederland’ plaats. Op het Spuiplein werden maar liefst 34.348 wensvlaggen aan politiek Den Haag overhandigd, waarbij elke vlag staat voor één stem van een vergeten kind. Het succes van deze tweede wensvlagactie resulteerde in een gezamenlijke intentieverklaring van de belangrijkste jeugdzorgpartners waarin we niet langer wensen, maar doen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Daphne Schreuder, directeur van Stichting Het Vergeten Kind: “De wensenlijst die we vorig jaar inleverden naar aanleiding van de 38.000 ingestuurde wensvlaggetjes, is nu herschreven naar een kwaliteitsnorm voor kinderen in de opvang. De belangrijkste stakeholders in het nieuwe jeugdzorglandschap hebben dankzij de wensvlaggenactie Nederland gehoord. Op ons initiatief en met medewerking van het Ministerie van VWS, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Jeugdzorg Nederland, Federatie Opvang en andere partijen kunnen we nu eindelijk overgaan tot actie.”

Ambassadeurs Johnny de Mol, Saar Koningsberger, Babette van Veen, Angela Schijf en Dinand Woesthoff overhandigden samen met alle aanwezige kinderen en betrokkenen van Stichting Het Vergeten Kind de wensvlaggen aan staatssecretaris Van Rijn, Jantine Kriens, voorzitter van VNG en andere vertegenwoordigers van belangrijke jeugdzorgorganisaties. Het was de tweede Vrolijkste Handtekeningenactie van Nederland.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Vlijtig Liesje
    mrt 27, 2015 (14:42)

    Fijn dat het zo’n succes was!

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: