Intentieverklaring jeugdzorgpartners dankzij actie

Onder toeziend oog van staatssecretaris Van Rijn van VWS, honderden kinderen en ouders, ambassadeurs van Stichting Het Vergeten Kind en vertegenwoordigers van de landelijke en regionale politiek, vond vandaag voor de tweede keer de manifestatie van de ‘Vrolijkste Handtekeningactie van Nederland’ plaats. Op het Spuiplein werden maar liefst 34.348 wensvlaggen aan politiek Den Haag overhandigd, waarbij elke vlag staat voor één stem van een vergeten kind. Het succes van deze tweede wensvlagactie resulteerde in een gezamenlijke intentieverklaring van de belangrijkste jeugdzorgpartners waarin we niet langer wensen, maar doen.

Daphne Schreuder, directeur van Stichting Het Vergeten Kind: “De wensenlijst die we vorig jaar inleverden naar aanleiding van de 38.000 ingestuurde wensvlaggetjes, is nu herschreven naar een kwaliteitsnorm voor kinderen in de opvang. De belangrijkste stakeholders in het nieuwe jeugdzorglandschap hebben dankzij de wensvlaggenactie Nederland gehoord. Op ons initiatief en met medewerking van het Ministerie van VWS, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Jeugdzorg Nederland, Federatie Opvang en andere partijen kunnen we nu eindelijk overgaan tot actie.”

Ambassadeurs Johnny de Mol, Saar Koningsberger, Babette van Veen, Angela Schijf en Dinand Woesthoff overhandigden samen met alle aanwezige kinderen en betrokkenen van Stichting Het Vergeten Kind de wensvlaggen aan staatssecretaris Van Rijn, Jantine Kriens, voorzitter van VNG en andere vertegenwoordigers van belangrijke jeugdzorgorganisaties. Het was de tweede Vrolijkste Handtekeningenactie van Nederland.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 30, 2015 /