Eenkindpolitiek in China ten einde

De eenkindpolitiek in China komt ten einde. De Chinese Communistische Partij heeft dit volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua verklaard. Nu mogen alle Chinese gezinnen in de toekomst twee kinderen krijgen. Men kiest hiervoor, omdat de Chinese bevolking snel veroudert. Daardoor dreigt een gebrek aan werknemers.

In 1979 is gekozen voor de eenkindpolitiek. Met deze wetgeving moest de snelle bevolkingsgroei worden ingeperkt. Maar het zorgde ook voor veel problemen. Bierstellen wilden het liefst een zoon, waardoor dochters ter adoptie beschikbaar werden gesteld of zelfs gedood. Daarnaast ondergaan veel Chinese vrouwen vruchtbaarheidsbehandelingen, omdat ze hopen op een tweeling. het aantal tweelingen is daardoor in China onevenredig hoog. Ouders die een meerling krijgen, mogen nu namelijk al meer dan één kind hebben.

Wat voor invloed de eenkindpolitiek heeft op jonge Chinezen? Daarover sprak ik vorig jaar tijdens mijn vakantie in Australië.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 29, 2015 /