Actueel
Eenkindpolitiek in China ten einde

De eenkindpolitiek in China komt ten einde. De Chinese Communistische Partij heeft dit volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua verklaard. Nu mogen alle Chinese gezinnen in de toekomst twee kinderen krijgen. Men kiest hiervoor, omdat de Chinese bevolking snel veroudert. Daardoor dreigt een gebrek aan werknemers.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

In 1979 is gekozen voor de eenkindpolitiek. Met deze wetgeving moest de snelle bevolkingsgroei worden ingeperkt. Maar het zorgde ook voor veel problemen. Bierstellen wilden het liefst een zoon, waardoor dochters ter adoptie beschikbaar werden gesteld of zelfs gedood. Daarnaast ondergaan veel Chinese vrouwen vruchtbaarheidsbehandelingen, omdat ze hopen op een tweeling. het aantal tweelingen is daardoor in China onevenredig hoog. Ouders die een meerling krijgen, mogen nu namelijk al meer dan één kind hebben.

Wat voor invloed de eenkindpolitiek heeft op jonge Chinezen? Daarover sprak ik vorig jaar tijdens mijn vakantie in Australië.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Eenkindpolitiek: druk en zorg voor ouders
    okt 29, 2015 (16:34)

    […] onder de sterrenhemel – op het dek zitten, worden de gesprekken persoonlijker. Zo ook over de eenkindpolitiek in […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: