Stichting Voor Werkende Ouders wil langer verlof

Stichting Voor Werkende Ouders pleit voor een langer zwangerschaps- en vaderschapsverlof en opent, op de Dag van de Arbeid, de petitie ‘Maak werk van Kinderen’. Eurocommissaris Timmermans dreigt namelijk het verlengen van het zwangerschapsverlof van de Europese agenda te halen als er niet genoeg steun is vanuit de Europese lidstaten.

In 2008 heeft de Europese Commissie het verlof voor vaders en moeders op de Europese agenda gezet. Ouders in onder andere Nederland zouden recht hebben op een langer zwangerschapsverlof en vooral vaderschapsverlof. Nederland kent twee dagen vaderschapsverlof en 16 weken zwangerschapsverlof. Hiermee staat Nederland onderaan de ranglijsten ten opzichte van andere landen. Eurocommissaris Timmermans (PvdA) dreigt het verlengen van het zwangerschapsverlof van de Europese agenda te halen.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 1, 2016 /