Blind Getrouwd: kindje als de volgende stap

Update 06/03/2018: Stijn en Nuria hebben een zoontje gekregen.

Blind Getrouwd wordt vanavond weer uitgezonden op VTM. Vlaamse lezers van TwijfelMoeder kunnen eenvoudig hun tv op deze zender afstemmen en vanuit Nederland kun je via de VTM-app live meekijken of de uitzending terug bekijken. In dit programma worden een man en een vrouw aan elkaar gekoppeld door wetenschappers en stappen ze zonder dat ze elkaar kennen in het huwelijksbootje. Het eerste seizoen leverde in België meteen een succesverhaal op; Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova zijn nog steeds samen en vertellen in de media ook over hun kinderwens.

Eind 2016 vertelden Stijn en Nuria in Het Laatste Nieuws het volgende: “Het zou de bezegeling zijn van onze liefde. Maar wel pas over enkele jaren, want we willen eerst nog genieten van elkaar”, zeggen ze. “Al hoop ik stiekem dat het niet te lang duurt voor ik zwanger ben”, knipoogt Nuria. “Al vrees ik wel dat het een ettertje zal zijn, want we zijn allebei superkoppig. Als we dat doorgeven aan onze eerste kleine….”

Bijzonder toch. Dat je met een onbekende in het huwelijksbootje stapt. Hem op het eerste gezicht eigenlijk niks vindt en dan toch zo goed bij elkaar blijkt te passen dat je een kindje samen wil. Ik vind dat echt bijzonder. Het is dan ook één van de programma’s waar ik echt van kan smullen. Iedere aflevering kijk ik, net als alle extra video’s die online komen. Het fascineert me. Kent de wetenschap ons beter dan wij onszelf kennen? Hadden wetenschappers dan ook de twijfels weg kunnen nemen en meteen kunnen aangeven dat ik wel of geen moederfiguur ben?

En ik ben niet de enige die hier van geniet: in Vlaanderen keken maar liefst een klein miljoen kijkers naar de afleveringen. Het is dan ook niet gek dat de aanmeldingen daarna weer binnenstromen. Voor dit seizoen – dat vanavond om 20.35 uur is gestart – hebben zich maar liefst 2800 singles ingeschreven. De vier experten, Gert Martin Hald, Margo Van Landeghem, Alexander Witpas en Sybille Vanweehaeghe lieten de deelnemers een batterij aan testen afleggen en screenden hen op verschillende vlakken. Uit de 2800 singles vormden ze op basis van wetenschappelijke criteria de vier beste matches. Of zij het aandurven om hun jawoord te geven aan een partner die ze nog nooit gezien hebben en hoe zij de eerste weken van hun huwelijk ervaren, kun je vanaf nu tien weken volgen. Heerlijk!

Zo benieuwd hoe dat dit seizoen gaat verlopen… Kortom: een guilty pleasure die niet op deze site mag ontbreken.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 30, 2017 /