Opmerkelijk
Waarom willen we zo graag weten of iemand kinderen heeft?

Waarom willen we zo graag weten of iemand kinderen heeft of niet? En dan heb ik het niet over de vragen die jij en ik in het dagelijkse leven krijgen, maar de BN’ers waar massaal op wordt gezocht in Google.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Aan mijn bezoekerscijfers kan ik zien welke BN’er er nu weer op tv is. In 2013 schreef ik bijvoorbeeld een bericht over Daphne Bunskoek die geen kinderen heeft. Zit zij in een programma dan kan ik de klok er op gelijk zetten, dat Google mij weer weet te vinden. Termen als ‘Daphne Bunskoek kinderen’ of ‘Dafne Bunskoek kind’ komen dan voorbij. Nu is Daphne zo’n dame die na TMF voor mijn gevoel niet heel erg in beeld is, dus ik kan me voorstellen dat je denkt ‘zal ik eens Googlen of die als moeke gewoon lekker heeft thuisgezeten de afgelopen jaren…’.

Zelfde geldt op zaterdagen voor Art Rooijakkers, presentator van het ontzettend populaire programma Wie is de Mol, die domineert dan mijn zoekresultaten. Kijk dat je als molloot er alles aan doet om de mol te ontdekken dat begrijp ik. Dan ga je natuurlijk flink Googlen op de deelnemers. Maar waarom wil je weten of Art kids heeft?

En wat te denken als journaliste Antoinette Scheulderman op tv is. Snel even Googlen of zij kinderen heeft of zwanger is… Massaal wordt er dan geklikt op een bericht over haar en Halina Reijn. Voor Antoinette heb ik zelfs via de TwijfelMoeder-Facebookpagina een berichtje van een bewonderaar ontvangen. Ja het gaat ver, zo tijdens die uitzendingen van DWDD… Maar verveel je je dan tijdens de uitzending of zijn wij mensen zo verschrikkelijk nieuwsgierig dat we werkelijk alles van BN’ers willen weten?

Weet jij het? Ik ben benieuwd…

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
5 comments
 • Merel
  jan 27, 2017 (07:09)

  Denk idd dat nieuwsgierigheid zodanig in de menselijke aard zit, dat deze mensen daarom op zoek gaan naar het antwoord.

 • Simon
  jan 26, 2017 (11:35)

  Ik denk ook dat het te maken heeft met bepaalde uitspraken die mensen doen via de verschillende media dat mensen zoeken op dat soort trefwoorden.
  Als in: “Wat weet zij daar nou van, ze heeft niet eens kinderen.” en dat het dan opgezocht moet worden.
  Tevens denk ik inderdaad ook dat mensen gaan zoeken of vrouwelijke BN-ers kinderen hebben vanwege hun uiterlijk. Ik hoor bij ons thuis ook regelmatig de kreet: “Nou, wacht maar tot die kinderen heeft gehad.” voorbij komen.
  Ik heb zelf ook weleens opgezocht of iemand kinderen had, gewoon uit interesse in persoonlijk leven, bijvoorbeeld bij overlijden van BN-ers.

 • TwijfelMoeder
  jan 26, 2017 (11:27)

  Reactie binnengekregen via de mail:

  “Het verhaal deed me een beetje denken aan de fresh mint reclame waar een man tegen een vrouw zegt ga maar zitten terwijl ze niet zwanger is. Mensen zijn nieuwsgierig van aard,en speculeren d’r op los. Op zich geen probleem natuurlijk echter tot hoe ver mag je gaan? Zeggen ben je zwanger terwijl iemand wat gezetter is (al vind ik mevrouw scheulderman niet gezet) er pijnlijk vooral voor mevrouw scheulderman. Of je nou bn’er bent of niet, er zijn grenzen,mensen hebben dat maar te respecteren dus ook op internet…”

 • Batboy
  jan 26, 2017 (07:44)

  Ik zoek het nooit op, maar ben altijd wel nieuwsgierig als ze kinderen hebben hoe ze er dan uitzien.

 • Volgmama
  jan 26, 2017 (07:18)

  Hahaha echt hè. Ik zie als zoektermen ook weel eens …. kind voorbij komen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: