Waarom willen we zo graag weten of iemand kinderen heeft?

Waarom willen we zo graag weten of iemand kinderen heeft of niet? En dan heb ik het niet over de vragen die jij en ik in het dagelijkse leven krijgen, maar de BN’ers waar massaal op wordt gezocht in Google.

Aan mijn bezoekerscijfers kan ik zien welke BN’er er nu weer op tv is. In 2013 schreef ik bijvoorbeeld een bericht over Daphne Bunskoek die geen kinderen heeft. Zit zij in een programma dan kan ik de klok er op gelijk zetten, dat Google mij weer weet te vinden. Termen als ‘Daphne Bunskoek kinderen’ of ‘Dafne Bunskoek kind’ komen dan voorbij. Nu is Daphne zo’n dame die na TMF voor mijn gevoel niet heel erg in beeld is, dus ik kan me voorstellen dat je denkt ‘zal ik eens Googlen of die als moeke gewoon lekker heeft thuisgezeten de afgelopen jaren…’.

Zelfde geldt op zaterdagen voor Art Rooijakkers, presentator van het ontzettend populaire programma Wie is de Mol, die domineert dan mijn zoekresultaten. Kijk dat je als molloot er alles aan doet om de mol te ontdekken dat begrijp ik. Dan ga je natuurlijk flink Googlen op de deelnemers. Maar waarom wil je weten of Art kids heeft?

En wat te denken als journaliste Antoinette Scheulderman op tv is. Snel even Googlen of zij kinderen heeft of zwanger is… Massaal wordt er dan geklikt op een bericht over haar en Halina Reijn. Voor Antoinette heb ik zelfs via de TwijfelMoeder-Facebookpagina een berichtje van een bewonderaar ontvangen. Ja het gaat ver, zo tijdens die uitzendingen van DWDD… Maar verveel je je dan tijdens de uitzending of zijn wij mensen zo verschrikkelijk nieuwsgierig dat we werkelijk alles van BN’ers willen weten?

Weet jij het? Ik ben benieuwd…

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 26, 2017 /