Dove Shower Foam getest door TwijfelMoeder

Dove Shower Foam is één van de nieuwste producten van Dove. Een merk dat je denk ik in iedere Nederlandse badkamer wel tegenkomt. Zelf heb ik hier ook al het nodige staan, maar toen ik hoorde over deze lijn kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Tijd dus om Deeply nourishing, Revitalizing Pear en Pampering Pistachio te testen.

Waar we vroeger alleen konden kiezen uit standaard douchegelletjes heb je nu natuurlijk allerlei keuze uit verschillende soorten doucheproducten. De ‘foams’ vind ik persoonlijk altijd erg fijn, maar de verpakking is niet altijd even handig. Zo heb ik een heerlijke geur van een bekend duur merk staan, maar tijdens het douchen sta ik vaak te klungelen. Je moet namelijk flink wat kracht zetten. Resultaat: of te weinig, of juist weer veel te veel schuim.

Dat is dan ook het eerste wat opvalt tijdens het testen: het pompje werkt ontzettend fijn, waardoor je de gel goed kunt doseren. Zo moet je volgens het persbericht van Dove maar liefst 130 pompjes uit één flacon kunnen halen. Als ik het om zou rekenen, denk ik dat je ongeveer op 30-40 douchebeurten uitkomt. Ligt er een beetje aan hoe rijkelijk je het schuim gebruikt. Toch mag je voor € 5,99 (200 ml.) volgens mij dan niet klagen.

De Dove Shower Foam komt als een romige wolk schuim uit de flacon. Masseer dit vervolgens in langzame, ronddraaiende bewegingen met de vlakke hand over de huid. Neem daar echt je tijd voor, zodat je ook kunt genieten van de lichte geur zoals frisse peer met aloë vera en het bloemige magnolia met pistache. De Deeply nourishing heeft de bekende Dove-geur, waardoor hij geschikt is voor het hele gezin.

Maar bij een verzorgingsproduct draait het natuurlijk niet alleen om het gebruikersgemak (en genot) of de geur, maar ook over de werking. Deze shower foams van Dove voeden de huid met hydraterende en verzachtende ingrediënten. De milde samenstelling bevat moisturizers en essentiële lipiden – zoals stearinezuur dat vooral in high end huidverzorgingsproducten te vinden is – die de huid zacht en soepel houden en de huidbarrière beschermen onder de douche. Na het douchen voelt mijn – door de zwangerschap toch wat – drogere huid erg zacht. Dove heeft dus niets te veel gezegd over de werking van dit product.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 26, 2017 /