Hele gezin
IVN Slootjesdagen: 10 en 11 juni in heel Nederland

IVN organiseert op 10 en 11 juni door heel Nederland de Slootjesdagen. Wat leeft er allemaal in de sloot? Je komt het te weten tijdens dit weekend. Kinderen van 4 tot 12 jaar ontdekken samen met hun (groot)ouders hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Tijdens de IVN Slootjesdagen worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Meer dan honderd lokale IVN-afdelingen organiseren natuurbelevenissen voor jong én oud, door heel Nederland. Zo kun je gaan vissen met een schepnetje, mini-beestjes onder een microscoop bestuderen en proefjes doen met water. Vergeet niet om je laarzen mee te nemen.

Ken jij IVN nog niet? Dit is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren bijna 25.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.  IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit!

Nieuw dit jaar: schat zoeken!
Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de sloot. Vind jij de schat? Stuur een foto en je adres in, dan ontvang je het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken. Op ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van alle Slootjesdag-activiteiten in het hele land.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: