Zwangere vrouwen verkiezen 2D-echo boven 3D-echo

Zwangere vrouwen verkiezen 2D-echo boven 3D-echo, zo blijkt uit onderzoek van BabyWatcher onder enkele honderden zwangere vrouwen in Nederland en Duitsland. Iets meer dan de helft van deze groep is voor de eerste keer zwanger. Vrouwen vinden een 3D-echo vaak enger en vager dan een 2D-echo.

Bij de vraag of zwangere een pretecho willen laten maken of dit zelf willen doen, blijkt dat ruim 60% dit graag zelf te willen doen. Hierbij spelen factoren als het gemak van niet de deur uit hoeven en de vertrouwde omgeving een rol. In Nederland vindt 44% van de zwangere vrouwen het laten maken van een 2D- echo duur in verhouding tot de bestede tijd.

In Nederland is 52% bekend met een pret-echo in tegenstelling tot 31% in Duitsland. Ruim 82% van de ondervraagden raadt het maken van een pretecho aan. Met name het plezier en de geruststelling bij het zien van het kindje zijn daarbij doorslaggevend. 4% raadt het maken van een pretecho niet aan omdat men niet exact weet wat men ziet.

Ruim 89% van de ondervraagden is actief op sociale media voor het verzamelen van kennis en ervaringen rondom zwangerschap en echografie.

Met de BabyWatcher kun je thuis zelf echo’s maken. Je kunt ook voor een Doppler kiezen, waarmee je thuis naar het hartje van je baby kunt luisteren.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 1, 2017 /