Onderzocht
Zwangere vrouwen verkiezen 2D-echo boven 3D-echo

Zwangere vrouwen verkiezen 2D-echo boven 3D-echo, zo blijkt uit onderzoek van BabyWatcher onder enkele honderden zwangere vrouwen in Nederland en Duitsland. Iets meer dan de helft van deze groep is voor de eerste keer zwanger. Vrouwen vinden een 3D-echo vaak enger en vager dan een 2D-echo.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Bij de vraag of zwangere een pretecho willen laten maken of dit zelf willen doen, blijkt dat ruim 60% dit graag zelf te willen doen. Hierbij spelen factoren als het gemak van niet de deur uit hoeven en de vertrouwde omgeving een rol. In Nederland vindt 44% van de zwangere vrouwen het laten maken van een 2D- echo duur in verhouding tot de bestede tijd.

In Nederland is 52% bekend met een pret-echo in tegenstelling tot 31% in Duitsland. Ruim 82% van de ondervraagden raadt het maken van een pretecho aan. Met name het plezier en de geruststelling bij het zien van het kindje zijn daarbij doorslaggevend. 4% raadt het maken van een pretecho niet aan omdat men niet exact weet wat men ziet.

Ruim 89% van de ondervraagden is actief op sociale media voor het verzamelen van kennis en ervaringen rondom zwangerschap en echografie.

Met de BabyWatcher kun je thuis zelf echo’s maken. Je kunt ook voor een Doppler kiezen, waarmee je thuis naar het hartje van je baby kunt luisteren.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: