Tytgat Chocolat documentaire; hoofdrolspelers met syndroom van Down

Tytgat Chocolat: the making of – de documentaire over de Vlaamse tv-serie die vanavond van start gaat – hoort wat mij betreft thuis in de rubriek Check. Dit is namelijk een hele bijzondere serie, omdat verschillende hoofdrolspelers het syndroom van Down hebben. Tijdens de opnameperiode van de fictiereeks is er een documentaire gedraaid. Het is een eerlijk en ontroerend portret geworden van vijf bijzondere acteurs: Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP.

Het verhaal van de vijf Stappers toont hoe deze acteurs met een verstandelijke beperking worstelen met hun drang om zichzelf te bewijzen tijdens maandenlange opnames in binnenen buitenland. Ze willen tonen dat ze op eigen benen kunnen staan, dat ze kunnen doorzetten, dat ze presteren als het nodig is. De bijzondere vriendschap en samenwerking wordt op de proef gesteld wanneer ze tachtig draaidagen lief en leed met elkaar delen en uit hun comfortabele habitat worden gehaald tijdens lange draaidagen. Deze special toont op een unieke manier hoe zij in het leven staan.

De documentaire werd gemaakt door Sander Brants en Marielle Dazler en gerealiseerd met de steun van Gelijke Kansen Vlaanderen. Ik ga ‘m zeker bekijken.

Tytgat Chocolat: the making of: maandag 23 oktober om 21.30 uur op Eén.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 10, 2017 /