Check
Tytgat Chocolat documentaire; hoofdrolspelers met syndroom van Down

Tytgat Chocolat: the making of – de documentaire over de Vlaamse tv-serie die vanavond van start gaat – hoort wat mij betreft thuis in de rubriek Check. Dit is namelijk een hele bijzondere serie, omdat verschillende hoofdrolspelers het syndroom van Down hebben. Tijdens de opnameperiode van de fictiereeks is er een documentaire gedraaid. Het is een eerlijk en ontroerend portret geworden van vijf bijzondere acteurs: Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Het verhaal van de vijf Stappers toont hoe deze acteurs met een verstandelijke beperking worstelen met hun drang om zichzelf te bewijzen tijdens maandenlange opnames in binnenen buitenland. Ze willen tonen dat ze op eigen benen kunnen staan, dat ze kunnen doorzetten, dat ze presteren als het nodig is. De bijzondere vriendschap en samenwerking wordt op de proef gesteld wanneer ze tachtig draaidagen lief en leed met elkaar delen en uit hun comfortabele habitat worden gehaald tijdens lange draaidagen. Deze special toont op een unieke manier hoe zij in het leven staan.

De documentaire werd gemaakt door Sander Brants en Marielle Dazler en gerealiseerd met de steun van Gelijke Kansen Vlaanderen. Ik ga ‘m zeker bekijken.

Tytgat Chocolat: the making of: maandag 23 oktober om 21.30 uur op Eén.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Tytgat Chocolat: tv-serie mét acteurs met syndroom van Down – Vlaams kijken
    feb 17, 2018 (21:11)

    […] werd er tijdens de opnameperiode van de reeks een making of die vanavond van start gaat op Eén documentaire gemaakt over de hoofdrolspelers van Theater STAP. Deze making of brengt een eerlijk en ontroerend […]

  • Tytgat Chocolat – de personages; cast mét grote, bijzondere namen – Vlaams kijken
    feb 17, 2018 (21:10)

    […] Wellens en Peter Janssens van Theater STAP (die gevolgd zijn die vanavond van start gaat op Eén voor een documentaire). Dit is een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: