Zonder babykwijl en andere vlekken naar je werk?

Zonder babykwijl en andere vlekken naar je werk vertrekken? Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik vind het lastig. Hoe goed ik ook oplet; soms ontdek ik – natuurlijk net voor een afspraak – toch weer zo’n kwijl- of melkvlek. Hoe doen jullie dat? Voor mannen heb ik online in ieder geval al de oplossing gespot.

Op de dagen dat wij oppas aan huis hebben, verzorg ik ons ventje gewoon in mijn pyjama. Breng ik ‘m zelf naar de opvang, dan probeer ik zoveel mogelijk zaken te doen, voordat ik mijn nette kleren aantrek. (En ja, dat kan betekenen dat ik eerst douche voordat hij wakker is en dan toch nog even mijn huispak aanschiet). Ik doe dan snel mijn jas aan over mijn kleding. Dan komen daar maar plekken op. Of ik kies ervoor om het bovenste laagje, zoals een blouse of trui nog niet aan te doen over het hemdje of shirtjes. Dat neem ik dan mee in mijn tas, zodat ik het op kantoor snel aan kan doen. De vlekken zitten dan mooi verborgen.

Nu kwam ik op LinkedIn ook een geniaal product tegen; het nanoshirt van Suits and ties. Een overhemd dat vuil afstoot in plaats van opneemt. Voor vaders is dat echt een uitkomst. Ze omschrijven het op de volgende wijze: “ Koffie, wijn of wat dan ook loopt gewoon van het shirt af. Je houdt jouw shirt de hele dag schoon en fris. Want ook zweet wordt niet opgenomen. Door de kantoenen stof blijft het gewoon ademen.” Echt dat is toch een uitkomst? En zoals ik het zo op het filmpje zie – ik ken het product zelf verder niet – oogt het ook heel goed. Echt een overhemd dat past bij mijn man. De prijs? 119,- euro. Dat is natuurlijk vrij prijzig, maar je krijgt daarvoor wel een op maat gemaakt overhemd. En al die onbetaalbare voordelen. Goed voor de dag komen bij een zakelijke afspraak is tenslotte ook wat waard.

Hoe fijn zou het zijn als er ook voor dames een mooi zakelijk setje beschikbaar is in deze stof. Online heb ik zo één, twee, drie nog niets kunnen vinden. Je leest wel over waterafstotend suède en lakstoffen, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee? Jullie? Want ik kan me voorstellen dat kwijl toch net weer anders is als vocht. Suède lijkt me dan juist weer heel gevoelig.

Ik lees graag jouw tips. Denk dat heel veel (aanstaande) ambitieuze ouders daar hartstikke blij mee zijn! Hieronder ook het filmpje van het vuilafstotende overhemd

Nanoshirt van Suits and ties from Suits and ties on Vimeo.

Foto van baby bij moeder op de arm via Shutterstock. (In overleg: https://www.shutterstock.com/nl/download/confirm/403852843?size=huge_jpg – Stock Photo ID 403852843)

Twijfel jij over je kinderwens?

december 28, 2017 /