Blouses en tunieken voor de warme jaargetijden

Blouses en tunieken zijn ideaal tijdens (het begin van) je zwangerschap. In de lente en de zomer zijn blouses en tunieken favoriete kledingstukken voor vrouwen. Ze zijn geschikt voor elke gelegenheid en zouden daarom in verschillende versies in elke kledingkast moeten hangen. Maar hoe combineer je deze luchtige kledingstukken het best? We duiken er in.

Blouse en tuniek – wat is het verschil?

De voorlopers van de blouse werden al in de klassieke oudheid gedragen. De modellen van tegenwoordig zijn gebaseerd op het herenoverhemd, alleen zitten de knoopsgaten aan de andere kant. In het algemeen is de blouse niet zo strak als een overhemd en meestal losser van model.

Een speciale vorm van de blouse is de tuniek, niet te verwarren met de kledij van de oude Romeinen. Een tuniekblouse is meestal nonchalant en ruimvallend en daarom vooral geschikt als vrijetijdskleding. Een van de voordelen is de luchtdoorlatendheid, waardoor de tuniek bij uitstek geschikt is voor een zomerse outfit. Veel tunieken hebben daarnaast de volgende kenmerken:

  • Klein opstaand kraagje
  • Geen doorlopende knopenrij
  • Elastische zoom aan de onderkant

Zo combineer je blouses optimaal

De blouse is een allrounder in de modewereld en kan zowel bij zakelijke als bij vrijetijdsoutfits worden gedragen:

  • op kantoor heeft de blouse haar waarde als zakelijk kledingstuk allang bewezen. Ze wordt gedragen bij broekpakken, rokken en mantelpakjes. Maar ook met een stoffen broek en een vest slaat ze een goed figuur.
  • Wie bij een privégelegenheid chic voor de dag wil komen, kan een blouse met ruches uitstekend combineren met een legging of jegging. Dan moet het wel een langer model zijn dat over de billen valt.
  • Waar op het werk de effen, donkere blouses de overhand hebben, mogen de kleuren van de vrijetijdsblouse best knallen. Rozen, hartjes en andere vormen symboliseren de lichtheid van de zomer.
  • Wie een blouse graag in de broek draagt, kan kiezen voor een zogeheten bodyblouse. Net als een body heeft deze knoopjes in het kruis, waardoor ze perfect blijft zitten.

Zo draag je de tuniek

De tunieken die deze online-shop aanbiedt, vormen een geweldige combinatie met jeansshorts. Vooral gebleekte shorts in destroyed-look zijn heel geschikt. Dat geeft een vleugje hippie-flair, maar heeft tegelijk een nonchalant en sexy effect. Ook leggings passen goed bij de luchtige tuniek. Langere modellen kunnen ook worden gecombineerd met wijde stoffen broeken. Draag een tuniek echter nooit met hoge schoenen, maar kies voor ballerina’s of sandalen.

Als luchtig bovenstuk is de uniek bij uitstek geschikt om een grote bovenwijdte wat te verdoezelen. In dat geval is een combinatie met een strakke broek aan te bevelen. Maar ook tengere vrouwen kunnen een tuniek dragen. Een brede riem maakt de outfit af. Overigens is een lange tuniek ook heel geschikt voor over een bikini op het strand.

Conclusie

De blouse is een ware alleskunner. Zo graag als ze wordt gedragen bij een zakelijke outfit, zo geliefd is ze ook als casual kledingstuk. Een speciale plaats neemt de tuniekblouse in. Vanwege de luchtdoorlatendheid is die het perfecte bovenstuk voor warme zomerdagen. Jeansshorts of leggings zijn de beste begeleiders.

Foto dame in blouse van Shutterstock. (In overleg: https://www.shutterstock.com/nl/download/confirm/394769167?src=8wsPKdAhTVUkW7Z38FtUSg-1-40&size=huge_jpg. Stock Photo ID: 394769167)

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 26, 2018 /