Redactie
Bloggen maakt ook flink onzeker…

Bloggen maakt mij af en toe ook flink onzeker… Zitten jullie wel op mijn schrijfsels te wachten? Herkennen jullie je in mij? Of vinden jullie mij juist een aansteller (zoals ik in het verleden wel eens via-via te horen kreeg…). Tja en dan krijgen jullie mijn mannetje ook nooit te zien (in tegenstelling tot bij andere mamabloggers).

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Gelukkig zijn er dan reacties onder Facebook-berichtjes. En zelfs zo nu en dan ‘fanmail’. Maar vaak hoor je ook helemaal niets op een bericht. Of een bericht waar je zo op hebt lopen zwoegen en waarvan je veel had verwacht – zoals het bericht over mijn bevalling – blijft zwaar achter qua bezoekers. Dat maakt het zo spannend. Zeker als je samenwerkingen hebt lopen, waarbij het betrokken bedrijf natuurlijk ook een bepaalde verwachting heeft.

En dan weet je dat je jezelf niet moet vergelijken met anderen. Dat is ook zo’n leerles die we onze kinderen mee geven. Dat ze niet naar anderen moeten kijken; dat ze zelf goed zijn zoals ze zijn. Tja, doe dat maar eens als je de likes voor andere mamabloggers om je oren ziet vliegen. Als je ziet dat je met pijn en moeite een paar extra Instagram-volgers erbij krijgt, terwijl de ander met slap geouwehoer (zelfs in de auto of op de fiets) zo een schare van wel duizenden volgers heeft opgebouwd…

Misschien levert het wel meer volgers op als ik mijn mannetje in beeld breng (hier de uitleg waarom ik dat niet doe) of over koetjes en kalfjes ga lopen ouwehoeren. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om jezelf te blijven. Door jezelf te blijven – in mijn geval niet de roze wolk-moeder, maar lekker nuchter en met een vleugje humor – komen uiteindelijk de lezers naar je toe die echt bij je passen. Als dan het volgende compliment krijgt, weet je meteen weer waar je het voor doet. “Ik waardeer je werk énorm. Je vertegenwoordigt een belangrijke, nuchtere stem in moederblogland.”

Vrouw houdt telefoon verkrampt in handen met notificaties social media van Shutterstock.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
4 comments
 • Haydée
  jul 03, 2018 (21:48)

  Heel herkenbaar hoor! De positieve berichtjes zijn heel leuk om lezen, maar ik betrap mezelf er soms op dat ik toch langer dan nodig stilsta bij een negatief geluid. Zeker als je soms over gevoelige thema’s schrijft, kan het wel eens voorkomen dat mensen een artikel maar niets vonden. Maar goed, zoals je ooit zelf schreef: in een tijdschrift vind je ook niet alle artikelen even leuk en interessant.

 • Sylvia-alovelyadventure
  jul 03, 2018 (17:59)

  Ik vind je blog leuk en lees het graag hoor! Ook ik ben vaak onzeker hoor want wie zit er nu te wachten op verhalen van een thuisblijfmama in het buitenland haha. Ik blijf gewoon lekker bloggen want tot nu toe heb ik er plezier in.. Instagramstories is nog wel een dingetje maar moet gewoon een keer beginnen.. stel het te vaak uit

 • Jeanine
  jul 03, 2018 (15:22)

  Wat leuk dat je ik via via op je blog terecht ben gekomen. Hartstikke herkenbaar wat je schrijft. Ik zit ook vaak in onzekerheid en inderdaad met samenwerkingen kan dat wel eens zenuwslopend zijn. En dat terwijl wij bloggers kei hard werken voor iedere post. Kortom niets dan lof. Niks aanstellerigs aan. Een schrijver heeft nou eenmaal publiek nodig toch? Ik breng mijn kinderen wel in beeld maar heb respect voor jou en dat jij dit niet doet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen en moet doen waar hij zich goed bij voelt. Lekker jezelf blijven.

  • TwijfelMoeder
   jul 03, 2018 (16:35)

   Wat leuk dat je een berichtje achterlaat Jeanine! Bedankt voor je woorden.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: