Bloggen maakt ook flink onzeker…

Bloggen maakt mij af en toe ook flink onzeker… Zitten jullie wel op mijn schrijfsels te wachten? Herkennen jullie je in mij? Of vinden jullie mij juist een aansteller (zoals ik in het verleden wel eens via-via te horen kreeg…). Tja en dan krijgen jullie mijn mannetje ook nooit te zien (in tegenstelling tot bij andere mamabloggers).

Gelukkig zijn er dan reacties onder Facebook-berichtjes. En zelfs zo nu en dan ‘fanmail’. Maar vaak hoor je ook helemaal niets op een bericht. Of een bericht waar je zo op hebt lopen zwoegen en waarvan je veel had verwacht – zoals het bericht over mijn bevalling – blijft zwaar achter qua bezoekers. Dat maakt het zo spannend. Zeker als je samenwerkingen hebt lopen, waarbij het betrokken bedrijf natuurlijk ook een bepaalde verwachting heeft.

En dan weet je dat je jezelf niet moet vergelijken met anderen. Dat is ook zo’n leerles die we onze kinderen mee geven. Dat ze niet naar anderen moeten kijken; dat ze zelf goed zijn zoals ze zijn. Tja, doe dat maar eens als je de likes voor andere mamabloggers om je oren ziet vliegen. Als je ziet dat je met pijn en moeite een paar extra Instagram-volgers erbij krijgt, terwijl de ander met slap geouwehoer (zelfs in de auto of op de fiets) zo een schare van wel duizenden volgers heeft opgebouwd…

Misschien levert het wel meer volgers op als ik mijn mannetje in beeld breng (hier de uitleg waarom ik dat niet doe) of over koetjes en kalfjes ga lopen ouwehoeren. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om jezelf te blijven. Door jezelf te blijven – in mijn geval niet de roze wolk-moeder, maar lekker nuchter en met een vleugje humor – komen uiteindelijk de lezers naar je toe die echt bij je passen. Als dan het volgende compliment krijgt, weet je meteen weer waar je het voor doet. “Ik waardeer je werk énorm. Je vertegenwoordigt een belangrijke, nuchtere stem in moederblogland.”

Vrouw houdt telefoon verkrampt in handen met notificaties social media van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 3, 2018 /