Brabantia-liefde: op zoek naar een prullenbak

Brabantia-liefde! Al generaties worden de huishoudelijke producten van dit merk gebruikt in mijn familie. Waar mijn moeder nog spulletjes van haar moeder in de kast had, daar heb ik in de beginjaren ook wat ‘oudjes’ van mijn ouders gebruikt. Je kent die oranje-lijn van hun misschien nog wel. Nu is dat écht uit den boze. Ik wil namelijk de nieuwe producten. Die zijn helemaal van deze tijd qua kleur en ontwerp en passen daardoor veel beter in ons nieuwe interieur.

Zoals jullie weten stond het afgelopen jaar in het teken van de nieuwbouw. Mijn lief heeft samen met mijn vader ons droomhuis eigenhandig gebouwd. En wow, wat is het mooi geworden. We wonen er nu een klein maandje en het is absoluut genieten. Op wat spulletjes na die nog geleverd moeten worden, is het zo goed als klaar. Dus we kunnen aan de finishing touch beginnen. Dat doen wij niet met tierelantijntjes – daar zijn we echt niet van – maar met producten die altijd in beeld staan, zoals de nieuwe prullenbak.

Op dit moment hebben we onze oude prullenbak verstopt in de garage, maar dat is natuurlijk erg onhandig. Hij moet gewoon staan op de plek waar de meeste troep wordt gemaakt en dat is de keuken. Nu vind ik het wel belangrijk om het afval goed te scheiden. Niet alleen uit mijn duurzaamheidsbesef trouwens, maar gewoon puur voor de pegels. Hier in de regio wordt met tariefzakken gewerkt en die zijn best aan de prijs. Met een goede scheiding van plastic, groen afval en papier, heb je weinig echt afval meer. In ons oude huis hadden we de plastic zak gewoon ophangen, maar dat ziet er in een design keuken natuurlijk niet uit. Dus op zoek naar een mooi exemplaar.

Als je met Brabantia bent opgevoed, is er geen twijfel mogelijk: het wordt er weer één van dit merk. Via de site kan ik eenvoudig aangeven dat ik een prullenbak met 3 compartimenten zoek. Ja, die zijn aan de prijs (begint bij 139,- euro), maar dan heb je wel een stijlvolle emmer. En deze Passion Red Bo Pedaalemmer met 3 binnenemmers van elk elf liter brengt ook nog eens kleur in huis. Voor datzelfde bedrag heb je ‘m trouwens ook met 2 compartimenten, waarbij je een 23 en 11 liter combineert. Is ook een idee, want groen afval wil je eigenlijk het liefst meteen in de groenbak hebben.

Voor de badkamer weet ik het ook wel. Daar vind ik deze 5 liter in Moss Green prachtig. Daar heb ik ook nog mooie oplossing voor onze was nodig. Nu heb ik een witte, plastic wasbox met deksel, maar dat ziet er niet uit. En nog belangrijker: het is niet handig, omdat-ie onder het blad (dat de hele lengte van onze badkamerwand beslaat) staat. Dat moet dus een open variant worden. In de nieuwe herfst/wintercollectie zit een hele mooie voor 29,95. Die kan dus mooi op het lijstje voor Sinterklaas.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 8, 2018 /