Een veilige tuin

De meeste kinderen zijn één bonk energie. Ze rennen, springen, dansen en zouden het liefste de hele dag je aandacht hebben. Dat is heel aandoenlijk, maar daarom is het wel heel erg belangrijk dat je ze altijd in de gaten houdt. Zorg daarom dat je je zo min mogelijk zorgen hoeft te maken wanneer je bezig bent. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je even wat naar de schuur brengt of in de container gooit. Door deze tips maak je je geen zorgen meer als je kleintje vrolijk achter je aan de tuin in huppelt.

Tip 1: Koop een deurstopper
Wanneer je even snel de tuin in loopt is de kans groot dat je de deur half open laat staan. In de herfst en winter staat er vaak wind, waardoor de deur makkelijk weer dicht slaat. Om te voorkomen dat er vingers tussen de deur komen is het daarom slim om een deurstopper te gebruiken. Zet deze dicht bij de deur zodat je hem er even snel tussen kunt zetten als je de deur open doet.

Tip 2: Omhein je tuin
Het is belangrijk dat je zeker weet dat je kinderen niet verder kunnen lopen dan de tuin reikt. Zorg daarom voor een hekwerk om de tuin. Dit kan een schutting zijn, een laag hekwerk of sierhekwerk. Zo geef je een grens aan van tot waar ze mogen lopen en kan je gerust een keer de andere kant op kijken.
Het is heel makkelijk om hekwerk op te leuken door er bijvoorbeeld hangplantjes aan te hangen. Bloemen die het erg goed blijven doen in de winter zijn bijvoorbeeld de dropplant en de duizendplant. Deze zijn vel gekleurd en geven je tuin daarom een vrolijke uitstraling.

Tip 3: Houd rekening met de bestrating
Zorg dat er zo min mogelijk lage objecten staan op plekken waar je tuin is bestraat met tegels. Zo voorkom je dat je kind struikeld en zich bezeert. Het is in het algemeen aan te raden om rondom speeltoestellen te bestraten met zachte, rubberen platen. Niet alleen omdat je je hier minder snel op bezeerd, maar ook omdat het vaak goed werkt als anti-slip. Een andere optie voor rondom speeltoestellen is het neerleggen van houtsnippers. Het gaat erg lang mee en is ook nog eens goed te betalen.

Tip 4: Kies je planten zorgvuldig
Kinderen stoppen snel dingen in hun mond. Nu kan een beetje aarde niet heel veel kwaad, maar er zijn ook veel giftige planten. Kijk dit daarom altijd even na wanneer je nieuwe planten koopt. Wil je wel een plant die toevallig giftig blijkt te zijn, zorg dan dat je ze bijvoorbeeld ophangt in plaats van dat je ze op de grond legt.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 14, 2018 /