4 leuke tuinideeën

Met de lente op komst is je tuin wel toe aan een update (zeker als je net als ons een nieuwbouwhuis hebt). Ga jij aan de slag met je tuin om optimaal van het zonnetje te genieten dit voorjaar? Laat je dan door deze tuinideeën inspireren en ga zelf aan de slag.

Ga voor groot

Ben je een liefhebber van strak en modern? Ga dan voor groot. Door grote tegels of plantenbakken krijg je lange lijnen die mooi op elkaar aansluiten. Daarnaast lijkt een kleine tuin opeens veel groter door dit lijnenspel. Een echte eyecatcher in deze tuin is een tuintafel. Kies dan bijvoorbeeld voor een antraciete kleur voor de moderne vibe.

Overdek je terras

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, een terrasoverkapping. Dankzij de overkapping kan je langer en vaker gezellig buiten zitten. Van landelijk hout tot stoer aluminium, een terrasoverkapping stel je zelf samen. Zo past het altijd perfect bij de stijl van jouw huis. Richt de het helemaal in naar je eigen wens. Een loungebank of een aantal knusse stoelen zijn super leuk onder je overkapping. De prijs van een terrasoverkapping is afhankelijk van het materiaal en de grootte.

Kom tot rust in een Japanse tuin

Ben je druk in je hoofd? Laat dan een aantal Japanse elementen terugkomen in je tuin. Het inrichten van deze tuin vergt enige precisie. Het belangrijkste is het evenwicht tussen begroeiing en open stukken. Leg bijvoorbeeld een grindpad neer met daartussen enkele stapstenen. De border kan je aankleden met bamboe. Ook in de winter houdt deze plant zijn blad zodat je er het jaar door van kan genieten. Ook leuke Bonsaiboompjes passen perfect bij dit design. De kleine boompjes staan gewoon in potjes en kan je overal neerzetten.

Grind geeft gemak

Wil je weinig zorgen en maximaal genieten in je tuin, kies dan voor grind. De natuursteentjes maken een rommelige tuin weer helemaal strak. Het is ook nog eens super makkelijk om te doen. Maak de ondergrond even glad en leg er wat worteldoek onder. Stort het grind er daarna bovenop. De keuze in grindsoorten is reuze. Kies bijvoorbeeld voor donkergrijs grind voor een moderne en strakke afwerking van je tuin.

Foto tuinidee van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 28, 2019 /