Vergoeding KID singles en vrouwenparen?

De vergoeding KID voor vrouwenparen en singles met een kinderwens is op dit moment veel in het nieuws. Minister Bruno Bruins heeft in februari namelijk aangekondigd dat deze behandeling niet meer vergoed zou worden. Inmiddels is hij daar op terug gekomen en heeft hij aangegeven dat zorgverzekeraars de behandeling in 2019 blijven vergoeden. In de zomer van dit jaar maakt hij zijn nieuwe plannen bekend…

Minister Bruno Bruins ziet kunstmatige inseminatie namelijk niet als ‘medische noodzaak’. Volgens belangenorganisaties Meer dan Gewenst en COC is die noodzaak er wel. “KID wordt wél vergoed als een man een vrouw niet kan bevruchten, maar niet als een vrouw een vrouw niet kan bevruchten of er geen sprake is van een partner. In beide gevallen is dat een medische kwestie, niet een ‘sociale kwestie’”, aldus de belangenorganisaties.

Echt bizar dat  de minister deze keuze wil maken. Ik ben het wat dat betreft ook helemaal eens met het COC en Meer dan Gewenst. Jij ook? Teken dan de petitie, zodat we de ogen van de beslissers in Den Haag openen.

Meer lezen? Volg dan dit nieuws via het COC of Meer dan Gewenst.

Overweeg jij om alleen een kindje te krijgen? In mijn boek De twijfelmoeder komt dit onderwerp en de mogelijkheden ook uitvoerig aan de orde.

Foto vrouwenpaar met echo van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 14, 2019 /