Kidsproof Familyplanner: voor hele gezin

Kidsproof Familyplanner 2019/2020 is er weer! Een planner waar je 16 maanden lang de activiteiten van het hele gezin in kan delen: van augustus 2019 tot en met december 2020. Verkrijgbaar voor 16,99 euro. Een planner die voor mij nog onbekend is (opmerkelijk als je dit overzicht ziet), maar in veel gezinnen is-ie al jaren niet meer weg te denken. Kijken jullie mee?

Nu mijn zoontje net twee is, merk ik dat we ook steeds meer afspraken voor hem erbij krijgen. Nu sla ik dat vooral op in mijn hoofd en app ik het naar manlief. Maar een centraal overzicht kan absoluut geen kwaad. Dan is het voor iedereen duidelijk wanneer er avondafspraken zijn voor werk, wanneer opa en oma niet kunnen oppassen en vooral wanneer we leuke dingen gepland hebben in het weekend. Want met name die weekenden, die lopen steeds vaker vol. Allerlei feestjes en etentjes zijn leuk, maar je wil ook wat met die kleine man gaan doen.

Kidsproof Familyplanner 2019-2020 voorkant
Cover Kidsproof Familyplanner 2019-2020

Weekplanner invullen

De Kidsproof Familieplanner is opgedeeld per week. De data staan onder elkaar met daarnaast zes verschillende blokken waar je afspraken kunt noteren. Je kunt boven die zes blokken de naam van ieders gezinslids zetten. Dat je zoveel ruimte hebt, is natuurlijk ideaal. Zeker voor samengestelde gezinnen. Je kunt er dan niet alleen op aangeven wanneer ze er zijn, maar ook wat belangrijke momenten voor hun zijn.

Nu heeft natuurlijk niet iedereen een (samengesteld) gezin met zes personen. Je kunt de blokken die je over hebt, dus voor van alles gebruiken. Zo stelt het team van de Kidsproof Familyplanner een vakje voor waarbij je kunt aangeven wanneer de oppas komt. Of je gebruikt ‘m als schema voor wie de hond uitlaat. Eén van mijn Facebook-vrienden liet me – als reactie op dit bericht – weten dat zij zo’n vakje gebruikt om er juist de verjaardagen van familie en vrienden op te schrijven. “Moet ik wel ieder jaar overschrijven, maar daar heb ik geen problemen mee!” Ik vind het een goed plan. Want zo zie je wel in één oogopslag wat er belangrijk is die dag (en of je dus wel een afspraak kunt plannen of niet, omdat je bijvoorbeeld op een verjaardag van een dierbare wordt verwacht).

Weekoverzicht in Kidsproof Familyplanner 2019-2020
Weekoverzicht in Kidsproof Familyplanner 2019-2020

Zo doe ik het:

Ook ik heb zo mijn ideetjes bij hoe ik deze familieplanner vanaf augustus ga gebruiken. Ik denk bijvoorbeeld aan een kolom ‘belangrijk’ voor afspraken die het hele gezin aan gaan. Denk aan een doktersbezoek, APK-controle en belangrijke (familie)momenten (maar dat gaat verder dan verjaardagen; ik denk bijvoorbeeld ook aan familiedagen, vriendenweekenden en andere zaken). Kortom: alles dat je niet mag vergeten.

De volgende kolommen zijn dan voor ieder gezinslid: manlief, ik en onze kleine man. Nu gaan we bij manlief en mezelf natuurlijk niet opschrijven dat we naar het werk zijn, maar juist de opvallende zaken. Bijvoorbeeld een buitenlandse trip van manlief, een avondafspraak voor of een vrije dag. Voor de kleine man moet je denken aan afspraakjes die hij heeft en in het weekend moet er op één van de twee dagen echt een leuke activiteit met hem gepland zijn. Al is het maar ‘boswandeling’ of ‘knutselen’.

Kidsproof Familyplanner binnenwerk 2019-2020
Kidsproof Familyplanner binnenwerk 2019-2020

Familyplanner creatief gebruiken

Dan hebben wij in ons geval nog 2 kolommen over in de weekplanner. Je zou er eentje leeg kunnen laten om echt een grens aan te geven en de laatste bijvoorbeeld kunnen gebruik om iedere dag – in een andere kleur – op te schrijven wat die dag zo leuk maakte. Zo heb je aan het eind van die zestien maanden ook een heel mooi overzicht van je leven. Het notitie blok zou je dan kunnen gebruiken om bijvoorbeeld mooie uitspraken van je kleintje te noteren. Of om wat uitgebreider te beschrijven wat jullie die week hebben meegemaakt.

Die lege kolom kun je ook benutten door daar juist je huishoudelijke taken te plannen, die je vervolgens als een to do een vinkje kunt geven. Wat dat betreft kun je in deze planner echt je creativiteit kwijt. Je wordt daarbij ook geïnspireerd door de stickers die achterin de planner zitten. Dat zijn er maar liefst meer dan 240!

Stickers Familyplanner Kidsproof 2019-2020
Stickers Kidsproof Familyplanner

Ontwerp Kidsproof planner

Ik vind de Kidsproof planner echt ontzettend leuk vormgegeven. Dat heeft Bianca Enthoven gedaan. Maaike van Steekelenburg heeft de teksten geschreven. Aan de ene kans is het een speels ontwerp, met bijvoorbeeld inspirerende quotes en allerhande tips. Daarnaast heeft iedere maand een andere uitstraling, waardoor je niet steeds tegen hetzelfde aan kijkt.

Naast het speelse karakter is-ie ook heel overzichtelijk, omdat de kalenderblokken ruim opgezet zijn en in de meeste gevallen een heel rustige achtergrond hebben. Dat leest wel zo fijn als je snel een blik op de planner wilt werpen. Er is gebruik gemaakt van rustige kleuren, waardoor-ie wat mij betreft in ieder interieur past. Ik denk zelf dat wij ‘m in de keuken hangen.

Tips in Kidsproof Familyplanner 2019-2020
Tips in de Kidsproof Familyplanner vind je aan de rechterkant.

Looptijd Kidsproof Familyplanner

De kalender start in augustus 2019 en loopt tot en met december 2020. Zo bepaal je dus zelf of je de kalender voor een schooljaar of een kalenderjaar wil gebruiken. De eerste afspraakjes voor september heb je misschien al gemaakt dus haal de nieuwe kalender alvast in huis. Zo is je gezin al helemaal voorbereid voor het nieuwe schooljaar en kunnen jullie samen heerlijk genieten van de welverdiende zomervakantie. 

Foto’s Kidsproof Familyplanner

Natuurlijk heb je al de nodige foto’s kunnen bekijken, maar hieronder deel ik er nog een aantal met je. Als je op de foto klikt, kun je ‘m meteen bestellen. Met die aankoop – die jouw niets extra’s kost – support je Twijfelmoeder.

Stickers Kidsproof Familyplanner
Speels vormgegeven stickers bij de Kidsproof Familyplanner.
Kidsproof Familyplanner 19-20 maart
De maand maart in de Kidsproof Familyplanner.
Achterkant Kidsproof Familyplanner
En de achterkant van de Kidsproof Familyplanner 2019-2020.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 22, 2019 /