Planners en agenda’s: voor dames met ambitie (overzicht)

Planners en agenda’s 2019-2020: moeders met ambitie zijn nu al volop op zoek naar de juiste planner of agenda voor het nieuwe jaar. Zo zijn de Purpuz Planner en Mascha Planner al tijden populair. Maar je ontdekt hier nog veel meer…

Ik heb in het verleden ontzettend veel reviews over planners geschreven voor deze site. Dat blijf ik doen. Daarom blijf ik dit overzicht updaten. Ik geef hierbij aan of je ‘m op ieder moment in het jaar kunt gebruiken (omdat ie ongedateerd is) of dat een versie een oude versie in het nieuwe jaar een ‘upgrade’ heeft gekregen.

Planners 2019-2020

Kidsproof Familyplanner 2019-2020:

De eerste planner voor 2019-2020 is de Kidsproof Familyplanner. Deze wandplanner kun je het beste op een plek hangen waar je veel bent. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de keuken. Je kunt hierin de verplichtingen voor je hele gezin bijhouden. Klik hier om mijn uitgebreide review te lezen en bekijk de foto’s.

Planners 2019

Pink Purpuz Planner:

In de 2019 versie van de Purpuz planner vind je het werkboek al voorin de agenda. Omdat deze planner al ruim voor het nieuwe jaar verkrijgbaar is, kun je nu al beginnen met de voorbereiding. Als je je doelen hebt bepaald en je hebt verdiept in het maken van maand, week en dagplanningen, kun je vervolgens van start. Klik hier om mijn hele review te lezen.

Mascha Planner Business Edition

De nieuwste telg in het plannerimperium van Mascha Feoktistova is de Mascha Planner Business Edition. Hij oogt veel stijlvoller dankzij de bruin-paarse kleur met metallic strepen. Qua inhoud is-ie niet heel anders dan de ‘jongere zusjes’, maar in plaats van lijntjes is er nu gekozen voor blokjes. In mijn uitgebreide review ontdek je of dat een voordeel is of niet.

BrainBoost Planner

Ik vind dit echt een aangename verrassing. Als je zelf lekker down to earth bent en nog aan het begin van je planner-ervaring staat, dan past-ie jou ook. Als je de tips van Tim vertaalt naar je eigen situatie, dan leer je jezelf ook nog eens beter kennen. Ja, misschien doe je een beetje giegelig over het lijstje met vragen. Daar staat inderdaad of je gezoend hebt… Je leest hier mijn uitgebreide review

Ongedateerd:

Mascha Planner

Wat zo leuk is aan de Mascha Planner is dat je ‘m tot in detail kunt personaliseren. Waar de andere planners ontzettend veel ruimte hebben voor vragen over je doelstellingen, heb je hier twee smaken: de maanden en de weken. Achterin zijn tevens nog tien pagina’s voor notities vrijgehouden. Er zit daarnaast in de flap nog een klein notitieschriftje met ook een pagina of tien. Klik hier en lees mijn review, daarnaast kun je hier meer lezen over de nieuwste Mascha Planner met glam up set.

Passion Planner

De Passion Planner is wat mij betreft echt een fijne planner, die je ook goed als agenda kunt gebruiken. Als je daarnaast goed op de sale let, dan zijn ze ook helemaal niet zo duur (ondanks dat je ‘m in Amerika koopt). Ben je de Engelse taal niet zo vaardig, dan zou ik adviseren om meteen voor een Nederlandse variant te kiezen. Zoals je in dit overzicht ziet, zijn er voldoende Nederlandse planners en agenda’s voor 2019 verkrijgbaar. Klik hier om de Passion Planner review te lezen.

Day by Day – 13 weken actie-planner

De Day by Day – 13 weken actie-planner is een stijlvol, zwart a5-boek met linnenkaft en gouden opdruk. Je krijgt ‘m met een bladwijzer, waarop je zelf je 13-weken-doel kunt beschrijven. Onderaan zet je dan de datum over 13 weken. Daarnaast zitten er nog vier leuke stickers bij. Verder geen poespas. Het draait allemaal om dit boekje. Dit is jouw weg naar succes. Klik hier om er alles over te lezen.

Milly Pie Planner (original – verticale indeling)

Belangrijkste les voor het gebruik van een planner is meteen stap 1: “Bepaal eerst waarvoor je deze planner gaat gebruiken. Wat is jouw grote doel? Je WHY? Je passie? Altijd al een boek willen schrijven? Een eigen bedrijf willen starten? Of juist werk en privé beter verdelen. Tell me.” Speciaal hiervoor is een mooi overzicht dat je kunt invullen. Van daaruit ga je verder: met het stellen van de doelen per maand, per week, per dag. Klik hier om mijn hele review te lezen.

Milly Pie Planner (horizontale indeling)

De Milly Pie Planner heeft in 2018 een verrassend nieuw jasje gekregen. De linnen versie heeft een broertje van karton met verfijnde details. De inhoud is horizontaal uitgewerkt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een verticale vulling. Wat dat betreft zijn ze bij Milly Pie erg flexibel. Ook de linnen-variant is nog in de webshop te vinden. Klik hier om mijn review te lezen of kies voor de vergelijking tussen de Milly Pie-varianten.

2018:

Succesplanner 2018

Qua opmaak is de stijl van de SuccesPlanner heel clean en strak. De cover is daarbij heel verfijnd, omdat de letters er in gestanst zijn. Zo staat er niet in koeienletters SUCCESPLANNER op; je kunt ‘m dus gewoon op tafel hebben liggen, zonder dat je steeds opmerkingen krijgt. De één omschrijft de stijl van het binnenwerk misschien als saai, maar ik vind het persoonlijk erg stijlvol. Juist omdat-ie helemaal niet saai is. Tot in detail is namelijk over het ontwerp nagedacht. Kijk maar eens naar de gekozen lettertypes. Hier zit echt de visie van een ontwerper achter. Dat zie je terug. Klik hier en lees mijn review.

Zakenmam Agenda 2018

Op één van de eerste pagina’s kun je niet alleen je eigen gegevens noteren; je ziet hier ook meteen wanneer de schoolvakanties in Nederland en België zijn. Gevolgd door de jaarplanner. Die kun je echt naar eigen wens inzetten. Je kunt ‘m als verjaardagskalender gebruiken en andere belangrijke data aangeven. Maar je kunt ook de dagen blokkeren waarop je geen afspraken meer kunt aannemen. Voor de dames die trainingen verzorgen, is dat natuurlijk ideaal. Als je het schoolrooster van de kids krijgt – want dat is natuurlijk leidend – blokkeer je die dagen meteen én je hebt zo een overzicht in één oogopslag. Klik hier om mijn volledige review te lezen.

Flow Planners Agenda

Bij de Flow Planners Agenda – editie 2018 – viel mij meteen de waterregistratie op. Bij iedere dag staan vier halve liter flesjes; die kun je inkleuren om aan te geven of je al voldoende hebt gedronken. Ideaal voor als je gezond(er) wil leven. Ik ben namelijk zo’n slechte drinker. Maar vaak heb je wel van die momentjes – als je aan het bellen bent bijvoorbeeld – dat je wat wil krassen. Kun je mooi die flesjes inkleuren. De strakke, roze en lichtblauwe lay-out vond ik in de pdf al prachtig en komt heel goed over. Met de prachtige cover knalt ie ook echt van je bureau. Klik hier om mijn volledige review te lezen.

2017 (en in 2019 variant verkrijgbaar):

Purpuz Planner – grijs

Het grijze canvas in combinatie met de gouden bedrukking oogt heel stijlvol; je kunt ‘m werkelijk overal neer leggen, zonder dat je je hoeft te schamen. Past op ieder bureau; in ieder interieur. Al maakt dat ‘m ook wel een beetje een grijze muis in vergelijking met de andere planners. Dit zelfde geldt ook voor de sfeer van het binnenwerk; het idee is heel sterk, maar het oogt een beetje saai. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Voor mij is-ie iets te grijs. Maar daarmee is het direct wel één van de enige planners in het segment die mannen zal aanspreken (en zeker ook veel dames). Klik hier om mijn review te lezen. 

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 22, 2018 /