Saartje Vandendriessche heeft nooit een kinderwens gehad

Saartje Vandendriessche heeft nooit een kinderwens gehad. Ik stuitte op een interview met deze Vlaamse actrice, presentatrice en schrijfster over het moederschap en de band met haar dochter. Daarin vertelt ze dus ook over haar kinderwens. Samen met haar enthousiaste dochter Mille, die afwisselend een week bij haar is en dan bij haar papa, gaat Saartje Vandendriessche nu 24 uur op avontuur.

Ze vertelt: “Nee, ik heb eigenlijk nooit een kinderwens gehad. Nooit. En dan ineens, op mijn tweeëndertigste stond ik  op en ik zei: ja, we gaan eraan beginnen. Zo was het echt. Ik had schrik dat een kind in mijn leven een beperking ging opleggen. Daar had ik altijd een grote angst voor. En dan besef je na een tijd dat dat helemaal niet zo is. Dat het een meerwaarde is, een cadeau dat je krijgt. Maar daar heb ik wel een tijdje over gedaan.”

Gegroeid in moederrol

Daarnaast vertelt ze verder over de opvoeding. Dat ze best wel eens op de vingers is getikt en ook heeft ontdekt dat het belangrijk is om een visie te hebben met waar je naartoe wilt. Ze geeft aan dat ze als moeder een evolutie heeft doorgemaakt. Fijn om te horen (en voor mij persoonlijk herkenbaar)! Want als je niet dat oer-moeder-gevoel hebt waar je andere dames over hoort, dan is het fijn om te horen dat je in die rol groeit. En je ziet ook het plezier in dat filmpje, maar ook de rol van de ouder. Daarnaast vertelt ze ook hoe het haar af gaat als gescheiden ouder, die de zorg van haar kind dus in co-ouderschap doet.

Uitdaging als ouder

De grootste uitdaging als moeder? “Om als ouder je kind niet te veel te willen sturen. Ik voel dat ik nu al bezig ben: is die job niks voor u? En dat zij dan zegt: Nee, dat wil ik niet. Dan denk ik daar moet ik eigenlijk mee stoppen. Dat je haar zo veel mogelijk kunt meegeven, en haar dan zelf laat beslissen waar ze naartoe wil. Dat is het moeilijkste. Zonder daar te dicht op te zitten.”

Wil je meer artikelen lezen, die je misschien wel aan het denken zetten? Of verhalen, waardoor je beeld op een (ontbrekende) kinderwens en het moederschap worden verbreed. Dan kan ik je deze artikelen aanraden.

En bekijk hieronder absoluut het gehele filmpje met Saartje Vandendriessche en haar dochter Mille.

Bekende Vlamingen over het ouderschap

Wil je de andere interviews uit de moederdag/vaderdag-reeks bekijken. Hieronder de lijst:

Foto van Eén.  Dit programma is gemaakt door Roses Are Blue; echt een compliment voor het team!

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 8, 2019 /