Kim Feenstra doorbreekt taboe: ongewenst kinderloos

Kim Feenstra heeft in haar documentaire Life of Kim bekendgemaakt dat het haar niet gegeven is om op natuurlijke wijze zwanger te worden. Ze wil daarmee het taboe op moeilijk zwanger worden en het zijn van ongewenst kinderloos doorbreken.

‘Kinderen krijgen op natuurlijke manier niet vanzelfsprekend’

In de aflevering zegt Kim Feenstra: “Het afgelopen jaar is voor mij persoonlijk vrij heftig geweest, omdat ik er ben achtergekomen – samen met Stanley – dat voor mij kinderen krijgen op de natuurlijke manier niet vanzelfsprekend is. Ik sta er eigenlijk heel positief in, omdat er vandaag de dag gelukkig veel opties zijn om kinderen te kunnen krijgen. Stanley en ik hebben het er vaak over. We zijn gewoon een heel goed team samen. Daar ben ik heel erg blij mee. Dat geeft mij gewoon een heel positief gevoel.”

Hoe pak je dit nieuws op?

Hoe ze dat nieuws heeft opgepakt? Naar eigen zeggen is ze geen persoon die in een hoekje gaat zitten kniezen. Ze gaat maar door en door. “Dat is aan de ene kant een hele goede eigenschap, maar aan de andere kant loop ik mezelf daarin ook wel eens voorbij. En moet ik wat vaker een pas op de plaats maken.” Ook in de komende afleveringen – die aanstaande maandag 2 december online gaat – wordt er stil gestaan bij haar kinderwens. Dan gaat ze langs bij een handlezeres, die haar vertelt over de gezinssituatie die ze in de toekomst voor zich ziet. Heel interessant, maar wat kan dat ook pijnlijk zijn als zulke voorspellingen nooit uitkomen. Ik ga dus kijken.

LEES TIP: Ervaar je net als Kim moeite problemen bij het krijgen van een kindje, dan kan ik je het boek Als je kinderwens onvervuld blijft aanraden. Ik heb er hier een uitvoerige blog over geschreven.

Kinderwens Kim Feenstra

Toen ik dit item voorbij zag komen, moest ik meteen denken aan een fragment met Kim Feenstra uit 2016 toen ze meedeed aan Het Perfecte Plaatje. Het model raakte toen geëmotioneerd toen ze een babytje mocht fotograferen. Tijl Beckand ging er toen vrij automatisch van uit dat ze wel moeder wilde worden. Met de wetenschap van nu, vind ik dat een bijzonder fragment. Lees hier alles over Kim Feenstra en haar kinderwens.

Kim Feenstra wil taboe doorbreken

Ook op haar Instagram-account staat Kim Feenstra stil bij dit bericht. Ze vertelt waarom ze het deelde in haar realityreeks. “Ten eerste,omdat het een groot doel in mijn leven is om moeder te worden. Daarnaast heb ik gemerkt dat het best nog een taboe is onder vrouwen, mannen als je net zoals Stanley en ik in een soortgelijke situatie zit. Voor mij is die taboe niet nodig. Het is namelijk geen keus geweest om niet op de natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen. Ik vind het fijn om het te kunnen delen. Want ik ben niet alleen.”

Onzekerheid over je geen vrouw voelen

Kim schrijft verder in het bericht: “Doordat ik zo open ben geweest heb ik zoveel berichten ontvangen van vrouwen en koppels die zich in dezelfde situatie bevinden. Maar er niet echt over durfden te spreken. Vooral onder vrouwen is de onzekerheid van je geen vrouw voelen groot. Maar lieve vrouwen, I got you. We got this. Zolang wij elkaar supporten schijnt de positiviteit vele malen groter, beter en hoger. En laten we onze lieve partner niet vergeten.” Klik hier om haar hele bericht te lezen.

Life of Kim

Kim Feenstra geeft zich bloot in docuserie ‘Life of Kim’. Ze vertelt hierin niet alleen over haar kinderwens, maar je krijgt een totaalbeeld van haar hectische leven. Het is een up close and personal documentaire zonder grenzen of taboes. De serie volgt Kim Feenstra – die je kent als model, fotograaf, ondernemer en it-gril – in zes afleveringen, op de voet en neemt de kijker mee in alle facetten van haar leven, zowel de goede als de slechte.

Na een aantal onrustige jaren met de nodige ups & downs gooit Kim het roer drastisch om. Ze wordt 34 jaar: hét moment om de balans op te maken. In de serie zien we Kim onder andere op haar grootse en meeslepende verjaardagsfeest op partyeiland Ibiza, met alle vrienden, familie en geliefden. Als Kim iets geleerd heeft, is dat het koesteren van mooie momenten en het vieren van het leven enorm belangrijk is. En dat laatste, dat kan ze als geen ander!

Het hectische leven van Kim Feenstra

Kim: “Er gebeurt momenteel heel veel in mijn leven. Zo heb ik met mijn grote liefde een huis gekocht dat door ons volledig verbouwd gaat worden tot een ecologisch-proof ‘thuis’, ben ik met mijn beste vriend een bedrijf gestart en staat mijn agenda vol met mooie modellenklussen. Ook sta ik steeds vaker áchter de camera als fotograaf. Ik vind het leuk om in Life of Kim mijn volgers en fans een persoonlijk inkijkje te geven in mijn leven, want je kan veel van me vinden en veel over me zeggen, maar saai.. dat ben ik zeker niet. Welcome to my life!”

Wist je dat Kim zelfs een boek heeft geschreven?

De serie is exclusief te zien op Videoland.

Foto Kim Feenstra: Cris de Bos

Twijfel jij over je kinderwens?

november 27, 2019 /