Dagboek van twijfelmoeder Chantal

Ken jij de YouTube-serie Het dagboek van een twijfelmoeder al? Chantal Huijbers-Brands, die in het dagelijkse leven foto- en filmreportages maakt onder de naam Capture Life by Chantal, is deze reeks recent begonnen. En wat ben ik daar blij mee! Het is een aanrader voor iedere vrouw die twijfelt.

Taboe onder leeftijdsgenoten

Chantal schrijft: “Wat als je 30+ bent en je twijfelt of je wel kinderen wilt? Dat is precies waar ik het de komende tijd over ga hebben. Moederschap, het blijft een interessant thema. Vooral als je er nog niet uit bent. Het is namelijk geen gespreksonderwerp voor tijdens de thee. Daarnaast rust er best een taboe op het onderwerp, vooral onder mijn leeftijdsgenoten.”

JA, ik ben een twijfelmoeder

In de eerste aflevering maken we nader kennis met Chantal. Ze deelt een stukje van haar eigen verhaal en beschrijft hoe ze ons de komende weken mee gaat nemen in haar reis. Ze belooft ons openhartige vlogs en dat hoor je meteen terug in de eerste aflevering. Zo zegt ze: “Vijf jaar geleden zou ik een andere vlog gemaakt hebben, dan zou hij heten bewust kinderloos.” Daarnaast geeft ze aan dat iedereen vragen mag stellen.

Openheid levert inzichten op

Wat fijn die openheid! Ik weet als geen ander dat het een flinke stap is om te zetten. Toen ik mijn eerste blog schreef, had ik ook geen idee wat er op mij af zou komen. Anderzijds weet ik ook dat die openheid tijdens je twijfelperiode heel verfrissend werkt. Het levert je namelijk tal van nieuwe inzichten op. Dat gun ik Chantal én al die andere dames (en heren) die momenteel in deze fase zitten absoluut ook.

Trots

Toen Chantal dit filmpje deelde in mijn besloten Facebook-groep, was ik al ontzettend blij. En tijdens het luisteren, was ik blij verrast. Sterker nog. Ik zat te glimmen van trots. Chantal zegt: “Twijfelmoeder – die term – komt van een heel, geweldige vrouw, die hierover ook een boek heeft geschreven. (…) Sinds ik op haar Facebook-groep Twijfel over kinderwens terecht ben gekomen, heb ik een community gevonden die precies snapt zoals ik me voel.”

Eigen zoektocht en frustraties

Natuurlijk ben ik Twijfelmoeder eerst vanuit mijn eigen zoektocht en frustraties gestart. Daarbij heb ik altijd gezegd dat we deze taboe alleen samen kunnen doorbreken. Hoe fijn is het dan dat er vrouwen opstaan, zoals Chantal. Dankjewel! En jongens, abonneer je op haar YouTube kanaal Het dagboek van een twijfel moeder. Het is zo verhelderend!

Het dagboek van een twijfelmoeder op YouTube

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 24, 2020 /