Kinderwens? Na je 35e geen kinderen meer

Fertiliteitsarts Paul Flierman heeft in de uitzending van EenVandaag een statement gemaakt. Hij vindt dat vrouwen duidelijk gemaakt moet worden dat bij een kinderwens 35 jaar de maximale leeftijd is. Na je 35e halveert de vruchtbaarheid. Daar zijn we ons volgens de arts niet genoeg bewust van.

Hij noemt het geven van voorlichting in het voortgezet onderwijs belangrijk. Voor mijn gevoel komt dat echt nog iets te vroeg. Maar het is natuurlijk wel de makkelijkste plek; hier kun je het in de lessen nog makkelijk met iedereen bespreken. Hoe bereik je die groep als ze twintig vijfentwintig zijn.

Bekijk hier de uitzending.

sitestat


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 5, 2013 /