Geen alimentatieplicht voor zaaddonor

Schreef ik een tijdje geleden nog dat in sommige steden zaaddonoren alimentatieplicht hebben. Dat blijkt toch iets anders te zitten. Het Fiom laat weten dat spermadonoren die via klinieken zaad hebben gedoneerd nooit aansprakelijk worden gesteld om hun donorkinderen te onderhouden.

De alimentatieplicht geldt alleen voor verwekkers (mannen die daadwerkelijk gemeenschap met de moeder hebben gehad) en voor donoren die een hechte band met moeder en kind hebben opgebouwd voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap, welke op een familieband lijkt. Voor donoren die bij een spermabank gedoneerd hebben, is dit dus niet aan de orde.

www.fiom.nl


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

september 20, 2013 /