Actueel
Beloning voor krijgen van kinderen in Nederland

Moet de overheid het krijgen van kinderen financieel gaan stimuleren, omdat Nederland in hoog tempo vergrijst? Vanavond wordt in de Arena van Dit is de dag dit thema besproken. Onder leiding van Tijs van den Brink gaan teamcaptains Jörgen Raymann en Sabine Uitslag met hun teams in debat over de vraag of kinderen krijgen niet meer beloond zou moeten worden door de overheid. 

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Terwijl Nederland snel vergrijst, worden de kosten voor kinderopvang alleen maar hoger, moeten schoolboeken worden betaald en staat de kinderbijslag onder druk. Het team van Jörgen Raymann bestaat uit Eric Smit, Samantha Baumgard en Hugo de Jonge. Zij vinden het een kwalijke zaak dat het kabinet ouders verder op kosten drijft. Volgens hun moet de overheid het krijgen van kinderen dus juist belonen. Moeten ze het dan doen zoals in Spanje of Finland?

Het team van Sabine Uitslag vindt dat de overheid niets te maken heeft met het wel of niet krijgen van kinderen. Als je ervoor kiest om kinderen te krijgen, dan is dat je eigen keus. Een keuze met een kostenplaatje, dat wel. Tinkebell, Roos Schlikker en Marianne Zwagerman verdedigen dit punt in het debat.

Vanavond om 20.50 uur op Nederland 2.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: