Beloning voor krijgen van kinderen in Nederland

Moet de overheid het krijgen van kinderen financieel gaan stimuleren, omdat Nederland in hoog tempo vergrijst? Vanavond wordt in de Arena van Dit is de dag dit thema besproken. Onder leiding van Tijs van den Brink gaan teamcaptains Jörgen Raymann en Sabine Uitslag met hun teams in debat over de vraag of kinderen krijgen niet meer beloond zou moeten worden door de overheid. 

Terwijl Nederland snel vergrijst, worden de kosten voor kinderopvang alleen maar hoger, moeten schoolboeken worden betaald en staat de kinderbijslag onder druk. Het team van Jörgen Raymann bestaat uit Eric Smit, Samantha Baumgard en Hugo de Jonge. Zij vinden het een kwalijke zaak dat het kabinet ouders verder op kosten drijft. Volgens hun moet de overheid het krijgen van kinderen dus juist belonen. Moeten ze het dan doen zoals in Spanje of Finland?

Het team van Sabine Uitslag vindt dat de overheid niets te maken heeft met het wel of niet krijgen van kinderen. Als je ervoor kiest om kinderen te krijgen, dan is dat je eigen keus. Een keuze met een kostenplaatje, dat wel. Tinkebell, Roos Schlikker en Marianne Zwagerman verdedigen dit punt in het debat.

Vanavond om 20.50 uur op Nederland 2.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 12, 2014 /