Column
TwijfelMoeder viert eerste verjaardag

TwijfelMoeder.nl viert haar eerste verjaardag. Ik begon een jaar geleden, omdat ik mijn frustraties van me af wilde schrijven. Wat was ik het zat dat iedereen steeds naar mijn kinderwens vroeg. Maar inmiddels is het veel meer dan ik ooit had durven dromen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Met TwijfelMoeder heb ik vrouwen (en mannen) een online plek kunnen bieden waar ze eerlijk kunnen zijn over hun twijfels. Niet alleen over hun kinderwens, maar ook over het ouderschap. Veel van mijn columns en artikelen worden namelijk ook goed gelezen door moeders en vaders. Maar ik heb ook kennisgemaakt met het verdriet van stellen, waarbij hun kinderwens nooit uit zal komen. Al die gesprekken en reacties die ik heb ontvangen, leveren weer mooie inzichten op. Lessen die ik via de rubriek Lezerspost ook met jullie mag delen.

Die verhalen – maar ook de hier gepubliceerde interviews – zetten me keer op keer weer aan het denken. Zo zorgt de site er voor dat ik actief bezig ben met het zoeken van mijn gevoel. Het is heel makkelijk om het onderwerp op de lange termijn te schuiven, maar ik ben aan mijn man natuurlijk wel een antwoord verschuldigd.

Moest ik er een jaar geleden echt nog niet aan denken, nu betrap ik mezelf er op dat de weegschaal echt in evenwicht is. Fijn natuurlijk omdat ik van 0% naar 50% ben gegroeid, maar dat vind ik nog niet voldoende om in het diepe te springen. In discussies betrap ik mezelf er namelijk ook op dat ik best vaak zeg ‘maar jij wil zo nodig een kind’. En dat voelt niet goed. Daarom zoek ik nog even verder naar dat wat het beste bij mij past.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    dec 13, 2016 (17:01)

    […] werkjes en flut cadeaus 13 mei 2014 – Wat zullen mijn exen blij zijn… 26 mei 2014 – TwijfelMoeder viert eerste verjaardag 26 juni 2014 – Stil hier; chaos aan gedachten in mijn hoofd 15 juli 2014 – Ben je er al […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: