Mijn eerste Moederdag: bijzonder of gewone zondag?

Mijn eerste Moederdag komt er aan… Is dat nu bijzonder – omdat ik bijna zeven weken geleden moeder ben geworden van een geweldige zoon – of is het een gewone zondag? Tijd om daar aan de vooravond van deze voor mij nieuwe feestdag mijn gedachten eens over te laten gaan.

Natuurlijk kan ik nu nog geen priegelwerkjes verwachten; daar is onze man nog veel te jong voor. En ook een versje dat opgedreund wordt of liedje dat wordt gezongen, zal nog wat jaartjes op zich laten wachten. Ja, dan kan mijn lief een cadeautje geven. Maar daar doen wij op verjaardagen enzo ook niet aan. Ik ga er dan ook niet vanuit dat-ie nu iets heeft gekocht of geregeld. En weet je: dat vind ik helemaal niet erg. Hij doet al volop. Poepluiers verschonen, vind hij geen probleem en ook ’s nachts springt hij zonder te klagen het bed uit om bijvoorbeeld een flesje te geven. Wat dat betreft wordt deze moeder iedere dag al in de watten gelegd.

Staat er dan niks op mijn wensenlijstje? Een nachtje doorslapen misschien? Of een dagje zonder een huilende baby? Ik kan me voorstellen dat andere kersverse moeders daar behoefte aan hebben. Maar wij mogen wat dat betreft ook in onze handjes klappen. Onze baby doet het zo goed. Wat dat betreft geeft hij mij iedere dag Moederdag-cadeautjes. Hij slaapt al vanaf week drie de meeste nachten door, zodat wij van 00.00 tot 06.00 (en soms zelfs nog wat langer) kunnen slapen. En ook wat huilen betreft, ben ik alleen wanhopig geweest op het moment van zijn regeldag in week drie (en toen werd er ook alleen maar overdag gehuild). Daarnaast is de kleine man een echte charmeur; hij verrast me al een tijdje dagelijks met de liefste lachjes. Wat kan een moeder zich nog meer wensen?

Nou, okay ik heb één wens. En dat is dat we hier aandacht voor hebben. Moederdag is wat mij betreft de dag dat we vrouwen in het zonnetje zetten die echt iets voor ons betekenen. En daar hoef je wat mij betreft geen kind voor gekregen te hebben. Lees, reageer en/of deel: Moederdag… ik denk ook aan jullie.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 13, 2017 /