Zwanger en nu
Wat draag je eigenlijk na je zwangerschap?

Wat draag je eigenlijk na je zwangerschap? Die buik heeft het de afgelopen maanden natuurlijk onmogelijk gemaakt om ‘gewone’ kleding te dragen. Maar kun je na de bevalling je positiemode al meteen verbannen en weer shinen in al die leuke outfits van daarvoor of wordt het tijd om een nieuwe garderobe te shoppen?

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Over dit onderwerp heb ik tijdens mijn zwangerschap een discussie gehad. Mijn gesprekspartners vonden mijn zwangerschapsgarderobe toch wel heel beperkt. En zoals ze zeiden ‘je moet niet denken dat je na de bevalling meteen je oude kleding weer past’. Tja, van dat laatste ging ik met mijn +20 kilo ook niet vanuit. Natuurlijk verlies je wel wat gewicht, maar zoveel is echt te veel van het goede. Ik ben dan ook nog steeds flink wat zwaarder dan voor ik zwanger werd.

Hoe ik dat met kleding doe? Qua broeken draag ik de baggy exemplaren die ik ook tijdens de eerste maanden van mijn zwangerschap droeg. Daarnaast grijp ik ook gewoon nog naar mijn positiejeans en de zwarte joggingbroek die ik heb. Dat combineer ik weer met shirtjes en jasjes uit mijn pre-zwangerschapsgarderobe. En nu het mooie weer er aankomt, heb ik gelukkig ook nog heel veel wijde jurkjes in mijn kast hangen. Kijk het één past beter dan het ander, maar als je je kledingkast doorneemt, zul je zien dat je al heel veel hebt dat je gewoon past.

Betekent dit dan dat ik helemaal niets shop? Nee joh! Als moeder wil ik ook goed voor de dag komen bij mijn afspraken. En natuurlijk wil ik er prachtig uit zien tijdens de babyborrel (afspraak bij de kapper staat; dag uitgroei!). Tijd dus om online te shoppen. En wow, wat vond ik bij Esprit leuke dingen. Dit merk heb ik echt weer hervonden; we waren in mijn studententijd echt onafscheidelijk, maar daarna kon ik maar niet slagen. Maar nu hebben ze echt zoveel leuks.

Wat vinden jullie. Waar zou ik voor gaan?

 1. Wat een prachtig motief op deze gesatineerde katoenen jurk.
 2. Eenvoudig, maar vlot deze jersey stretchjurk met ceintuur.
 3. Bloemtjesjurken oubollig? Echt niet!

En dit zie ik ook wel zitten;

 1. Dit vind ik zo’n gave blouse; check die print!
 2. Dit jasje met ikatpatoon, jasjes heb je volgens mij nooit genoeg!
 3. Mijn stijltje: jumpsuite vlot, zonder poespas, maar wel met een eigen look.

Zeg nou zelf, deze kun je toch niet laten liggen:

 1. Met deze flamingo tas kun je gezien worden he? Je zou er gewoon een weekendje weg voor boeken om ‘m te gebruiken.
Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
 • Rachel
  jun 16, 2017 (21:34)

  Ik was zo’n gevalletje, past gelijk weer in haar spijkerbroek. Ik had dus eigenlijk een kast om uit te zoeken. Toch zit je na een bevalling niet echt lekker. Het veel in bed liggen maakte het dat ik het liefst in een joggingbroek zat, maar goed voor de dag komen was ook wel een prettig idee. Een voordeel van strakke spijkerbroeken is trouwens dat de druk (aangezien je een meter maandverband draagt) de hechtingen minder pijnlijk zijn.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: