Wat draag je eigenlijk na je zwangerschap?

Wat draag je eigenlijk na je zwangerschap? Die buik heeft het de afgelopen maanden natuurlijk onmogelijk gemaakt om ‘gewone’ kleding te dragen. Maar kun je na de bevalling je positiemode al meteen verbannen en weer shinen in al die leuke outfits van daarvoor of wordt het tijd om een nieuwe garderobe te shoppen?

Over dit onderwerp heb ik tijdens mijn zwangerschap een discussie gehad. Mijn gesprekspartners vonden mijn zwangerschapsgarderobe toch wel heel beperkt. En zoals ze zeiden ‘je moet niet denken dat je na de bevalling meteen je oude kleding weer past’. Tja, van dat laatste ging ik met mijn +20 kilo ook niet vanuit. Natuurlijk verlies je wel wat gewicht, maar zoveel is echt te veel van het goede. Ik ben dan ook nog steeds flink wat zwaarder dan voor ik zwanger werd.

Hoe ik dat met kleding doe? Qua broeken draag ik de baggy exemplaren die ik ook tijdens de eerste maanden van mijn zwangerschap droeg. Daarnaast grijp ik ook gewoon nog naar mijn positiejeans en de zwarte joggingbroek die ik heb. Dat combineer ik weer met shirtjes en jasjes uit mijn pre-zwangerschapsgarderobe. En nu het mooie weer er aankomt, heb ik gelukkig ook nog heel veel wijde jurkjes in mijn kast hangen. Kijk het één past beter dan het ander, maar als je je kledingkast doorneemt, zul je zien dat je al heel veel hebt dat je gewoon past.

Betekent dit dan dat ik helemaal niets shop? Nee joh! Als moeder wil ik ook goed voor de dag komen bij mijn afspraken. En natuurlijk wil ik er prachtig uit zien tijdens de babyborrel (afspraak bij de kapper staat; dag uitgroei!). Tijd dus om online te shoppen. En wow, wat vond ik bij Esprit leuke dingen. Dit merk heb ik echt weer hervonden; we waren in mijn studententijd echt onafscheidelijk, maar daarna kon ik maar niet slagen. Maar nu hebben ze echt zoveel leuks.

Wat vinden jullie. Waar zou ik voor gaan?

  1. Wat een prachtig motief op deze gesatineerde katoenen jurk.
  2. Eenvoudig, maar vlot deze jersey stretchjurk met ceintuur.
  3. Bloemtjesjurken oubollig? Echt niet!

En dit zie ik ook wel zitten;

  1. Dit vind ik zo’n gave blouse; check die print!
  2. Dit jasje met ikatpatoon, jasjes heb je volgens mij nooit genoeg!
  3. Mijn stijltje: jumpsuite vlot, zonder poespas, maar wel met een eigen look.

Zeg nou zelf, deze kun je toch niet laten liggen:

  1. Met deze flamingo tas kun je gezien worden he? Je zou er gewoon een weekendje weg voor boeken om ‘m te gebruiken.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 14, 2017 /