Transgender zwangerschap: zo beleven zij het

Transgender zwangerschap en ouderschap, zo beleven Rowan & Louisa het. Je kent dit stel misschien wel van de serie Onze Transgender Liefde op TLC. In 2018 werd de babyspecial uitgezonden, en vanaf deze zomer zijn er weer nieuwe afleveringen. Daarin zie je ook hoe het ouderschap Rowan en Louisa bevalt.

18/06/2019 – Update van het bericht 16 januari 2018.

Transgender zwangerschap

Voor Rosanna is de bevalling in meerdere opzichten een bijzonder moment. Diep van binnen wil ze liever man zijn, dus de hele zwangerschap heeft ze al een heel dubbel gevoel. Zeker ook omdat ze weet dat ze na de bevalling met haar transitie begint om voortaan definitief als man door het leven te gaan. Zo zien we in de dat het beslist geen standaard bevalling is en extra emotioneel.

Transgender ouders

Verder komen er in de special volop grappige, maar ook speciale momenten voorbij. Helaas is de aflevering niet online terug te kijken (of althans niet dat ik weet). Maar er is wel goed nieuws in 2019. Er komt namelijk weer een nieuw seizoen van Onze Transgender Liefde op TLC. Daarin zien we hoe het ouderschap bevalt.

Onze Transgender Liefde

Naast het ouderschap – waarbij de eerste verjaardag van zoontje Mikai niet mag ontbreken – zien we ook meer over de transitie van Rosanna naar Rowan. Hij wordt steeds mannelijker. Het is Rowan zijn ultieme droom om samen met Mikai te gaan zwemmen. Maar daar moet hij zelf wel hard voor werken: voor de borstoperatie moet zijn BMI omlaag, dus dat wordt weg met de frituur en op streng dieet. Louisa focust zich verder op haar zangcarrière; ze zou niets liever willen dan ooit optreden tijdens het Eurovisie Songfestival.

Meer transgenders

Wil jij meer lezen over transgenders, dan hebben we een aantal aanraders:

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 16, 2018 /