Louisa & Rosanna, de babyspecial – zo beleeft transgenderstel zwangerschap

Louisa & Rosanna, de babyspecial wordt op donderdag 18 januari om 20.00 uur uitgezonden bij TLC. Ik deel ‘m in deze rubriek, omdat je in deze documentaire ontdekt hoe dit transgenderstel de zwangerschap beleeft. Met de geboorte van baby Mikai is hun langgekoesterde droom eindelijk uitgekomen. Maar ze zitten niet alleen op een blauwe wolk.

Voor Rosanna is de bevalling in meerdere opzichten een bijzonder moment. Diep van binnen wil ze liever man zijn, dus de hele zwangerschap heeft al een heel dubbel gevoel. Zeker ook omdat ze weet dat ze na de bevalling met haar transitie begint om voortaan definitief als man door het leven te gaan. Zo zien we dat het beslist geen standaard bevalling is en extra emotioneel.

Natuurlijk komen ook de nodige grappige momenten voorbij in Louisa & Rosanna, de babyspecial. Dat kan ook bijna niet anders met dit bijzondere stel. Voor de komst van de baby moet natuurlijk van alles geregeld worden en de keuzes die daarbij komen kijken, zorgen weer voor hilarische dialogen. Welke kleur heeft bijvoorbeeld de babykamer gekregen? En is de keuze gevallen op een bling bling geboortekaartje zoals Louisa graag wilde, of is Rosanna daar niet in mee gegaan? Belangrijk punt is ook de voeding. Louisa is alvast in de weer met het babykookboek, want voor hun kindje willen ze natuurlijk niets minder dan het allerbeste!

Ook is er tijd voor echte zwangerschapsactiviteiten, zoals het maken van een gipsbuik en een fotoshoot met z’n tweeën inclusief hondje Jewel. Speciaal voor Rosanna organiseerde Louisa ook een verrassings-babyshower met cadeautjes en grappige spelletjes zoals het proeven van de babyvoeding. Genoeg ingrediënten voor een bijzondere babyspecial!

Louisa & Rosanna, de babyspecial is op donderdag 18 januari om 20:00 uur te zien bij TLC.

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

januari 16, 2018 /