Snel geld verdienen: voordelige Sim Only en mobiel op de zaak

Snel geld verdienen, willen we allemaal. Als werkende moeder zijn je uren vaak beperkt. Dan kun je je eerste winst behalen door te besparen. Zelf dacht ik altijd dat ik een scherpe deal had – ik had tenslotte gekozen voor Sim Only en mijn mobiel op de zaak gekocht – maar toen mijn zusje vertelde wat zij maar betaalde, schrok ik wel even. Tijd om daar eens in te duiken. En wat bleek: ik kon maar liefst vijftien euro per maand besparen als ik zou overstappen naar de Sim-Only van T-Mobile.

Spannend: Overstappen
Nu vind ik overstappen van de ene naar de andere provider hartstikke spannend. Gaat het wel goed met nummerbehoud? Ben je wel bereikbaar op het moment dat het abonnement omgaat. Als je alleen met vrienden belt, is dat niet erg. Maar als je net zoals ik dit nummer ook voor mijn bedrijf gebruik (en via alleen dat nummer dus telefonisch bereikbaar ben voor mijn klanten), dan wil je dat er niets mis gaat. Bij de Helpdesk van T-Mobile konden ze me gerust stellen en werd het hele proces stapje voor stapje uitgelegd. Ik heb daarbij gekozen voor de chatfunctie. Heb een hekel aan in de wacht hangen en via de chat kun je gewoon ook nog andere dingen doen, terwijl je wacht. Ik vond het daarnaast razend snel gaan allemaal en werd heel vriendelijk én helder te woord gestaan.

Letten op actie
Wil je besparen, dan is het goed om acties in de gaten te houden. Zo betaal ik nu 14,99 euro per maand voor Onbeperkt bellen in Nederland en de EU. Daarnaast kan ik nog eens twee uur bellen naar nummers in de EU. En mijn internetbundel niet te vergeten: maar liefst 5GB kan ik maandelijks gebruiken. Ben ik door mijn internetbundel heen, dan schakelt ie over naar traag internet, waarmee je gewoon nog een mailtje of appje kunt ontvangen. Zo kom je dus echt niet meer voor verrassingen te staan. Ik heb ‘m aangeschaft toen-ie in de actie was voor 19,99. Maar zo hebben zij natuurlijk iedere keer wel acties, waarmee je ongeveer rond deze prijs uitkomt.

Extra korting en cadeautjes
Daarnaast heb ik vijf euro korting via T-Samen. Dat is een groep met familie in vrienden (minimaal twee en maximaal 6 personen) die allemaal voor 29 januari 2018 een abonnement hebben afgesloten of verlengd. Omdat wij met meer dan drie zijn, kan ik kiezen voor 2GB extra of vijf euro factuurkorting. Ik heb voor die laatste gekozen. Heb je na 28 januari een abonnement afgesloten en heb je meerdere abonnementen op één adres, dan kun je nu gebruik maken van Alles onder 1 dak. En of dat nog niet genoeg is, kreeg ik destijds ook nog 25,- euro vriendenkorting. Daarnaast waardeert T-Mobile de klanten met extraatjes; je spaart per factuur punten, waarmee je op een gegeven moment een leuk cadeautje uit kunt zoeken.

Bereik belangrijker dan prijs
Nu moet ik wel zeggen, dat prijs bij een telefonie abonnement voor mij niet allesbepalend is. Nee, dat is het bereik. Je wil toch overal kunnen telefoneren; zels in de grootste uithoek. En eerlijk is eerlijk: dat doen ze bij T-Mobile ook uitstekend. Kijk je op de 4G-Dekkingskaart dan scoren ze met een dekking van 98,8% (inwoners) en 98% (oppervlakte) het beste. Bij KPN is dit 96,8% en 96,1%, Vodafone zit op 93,3% en 86,3% en Tele2 heeft een dekking van 83% als het gaat om inwoners en oppervlakte 76,1%. Kortom: wel iets om op te letten als je op zoek gaat naar een abonnement.

Sim Only – Mobiel op de zaak
Sinds ik een mobiel abonnement heb, kies ik voor Sim Only. Het klinkt heel mooi om waar te zijn dat je de nieuwste telefoon bij je abonnement krijgt, maar uiteindelijk betaal je ‘m natuurlijk nog steeds. Daarnaast ben ik zuinig op mijn iPhone en hoef ik echt niet altijd het nieuwste exemplaar te hebben. Zo gebruik ik ‘m nu al ruim 2,5 jaar (dagelijks én met veel plezier). Vergeet als ondernemende mama ook de belastingvoordelen niet. Als jij de telefoon aankoopt op de zaak, dan kun je ‘m gewoon in je administratie meenemen. Zeker als je voor de duurdere exemplaren kiest (ik ben een fan van Apple, dus dan weet je het wel), is dat aantrekkelijk. Je kunt de btw terugvorderen én als hij duurder is als 450,- euro exclusief BTW (of inclusief btw als je geen recht hebt op btw-aftrek, omdat je alleen vrijgestelde prestaties verricht), dan kun je ‘m bij je investeringen optellen. Als je namelijk tussen € 2.301 en € 314.673 investeert in bedrijfsmiddelen, an kom je in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Je boekhouder / accountant kan je daar alles over vertellen. (Ik kan het daarnaast handig zien in mijn digitale boekhouding).

Snel geld verdienen
Ik heb zelf gekozen voor een tweejarig abonnement. Het bedrag dat ik hiermee in mijn zak steek (in vergelijking met het bedrag van mijn oude provider), is maar liefst 360 euro! Snel verdient toch als je ook nog eens weet dat het bestel- en overstapproces maar minuten werk is. Zo snel kan ik ze met mijn bedrijf in ieder geval niet verdienen. Mijn tip dus voor de werkende mama’s: kijk ook eens naar de kosten zowel zakelijk als privé.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 16, 2018 /