Hoever ga je om je kinderwens te vervullen? Lauren Verster volgt stellen

Wat doe je om jouw kinderwens te vervullen? Tot welke grens ga je. Lauren Verster volgt twee jaar lang stellen en singles die graag een kindje willen. Het krijgen van een kind lijkt namelijk wel zo vanzelfsprekend, maar voor veel mensen is het een proces van jarenlang knokken. De serie ‘Ik wil een Kind‘ is in 2019 uitgezonden.

Kinderwens vervullen: hoever ga je?

Als het niet op een natuurlijke wijze lukt, dan zijn er andere mogelijkheden om die kinderwens toch te vervullen. Maar dat zijn vaak manieren die in Nederland niet bij wet geregeld zijn of het zijn juist de wetten en regels die dat proces vertragen. Hoever ga je dan om je kinderwens te vervullen?

In kick-off aflevering van ‘Ik wil een kind’ is onder meer te zien hoe Lauren Rosalyn en Jeroen ontmoet, zij zoeken een draagmoeder. Rosalyn is namelijk geboren zonder baarmoeder. Het lesbische stel Boukje en Talitha zoekt een homostel als co-ouders. Met vier man sterk willen zij in deeltijd een kind grootbrengen.

LEES TIP: Onvervulde kinderwens: boek voor wensouders

Remco en Quincy zoeken naar een draagmoeder. Remco heeft al drie kinderen uit zijn heteroperiode. De kinderwens van Quincy is zo groot dat hij als volkszanger dit aan de wereld wil laten horen met een lied. Arenda is een 28-jarige vrouw die geen kinderwens heeft, maar wel een kind wil dragen voor een ander en haar baby wil afstaan aan een homostel.

Gedurende twee jaar volgt Lauren deze mensen in tijden van hoop, wanhoop, geluk en verdriet. Soms van heel dichtbij en soms met bewuste afstand.

Foto van Lauren Verster: Ruud Baan

Twijfel jij over je kinderwens?

november 13, 2018 /