Wat doe je om kinderwens te vervullen? Lauren Verster volgt stellen

Wat doe je om jouw kinderwens te vervullen? Tot welke grens ga je. Lauren Verster volgt twee jaar lang stellen en singles die graag een kindje willen. Het krijgen van een kind lijkt namelijk wel zo vanzelfsprekend, maar voor veel mensen is het een proces van jarenlang knokken. De nieuwe serie ‘Ik wil een Kind’ zal in 2019 op tv zijn, maar aanstaande donderdag volgt om 22.25 uur bij de AVROTROS op NPO3 al een kick-off.

Ik wil een Kind – kick-off
Als het niet op een natuurlijke wijze lukt, dan zijn er andere mogelijkheden om die kinderwens toch te vervullen. Maar dat zijn vaak manieren die in Nederland niet bij wet geregeld zijn of het zijn juist de wetten en regels die dat proces vertragen.

In deze kick-off is onder meer te zien hoe Lauren Rosalyn en Jeroen ontmoet, zij zoeken een draagmoeder. Rosalyn is namelijk geboren zonder baarmoeder. Het lesbische stel Boukje en Talitha zoekt een homostel als co-ouders. Met vier man sterk willen zij in deeltijd een kind grootbrengen. Remco en Quincy zoeken naar een draagmoeder. Remco heeft al drie kinderen uit zijn heteroperiode. De kinderwens van Quincy is zo groot dat hij als volkszanger dit aan de wereld wil laten horen met een lied. Arenda is een 28-jarige vrouw die geen kinderwens heeft, maar wel een kind wil dragen voor een ander en haar baby wil afstaan aan een homostel. Gedurende twee jaar volgt Lauren deze mensen in tijden van hoop, wanhoop, geluk en verdriet. Soms van heel dichtbij en soms met bewuste afstand.

Ik wil een Kind, donderdag 15 november om 22.25 uur bij AVROTROS op NPO 3

Foto: Ruud Baan

Twijfel jij over je kinderwens? Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens. Voor moeders is er een speciale groep.

november 13, 2018 /