Waar let je op tijdens de aanschaf van luiers?

Je haalt voor de bevalling al luiers in huis, maar je wilt natuurlijk wel de juiste keuze maken. Twijfel je als aanstaande moeder eraan welke luiers je voor je baby nodig hebt? Dan komt de volgende informatie goed van pas. Hier ontdek je namelijk waar je op moet letten als je luiers gaat aanschaffen. De informatie is ook te gebruiken als je baby groeit en aan een ander soort luier toe is.

Let op de juiste maat

Een van de belangrijkste punten om op te letten tijdens het kopen van luiers is de maat. Een pasgeboren baby heeft een kleine maat luier nodig. Er zijn voor net geboren baby’s echter wel verschillende exemplaren beschikbaar. De luiers van Kruidvat voorzien bijvoorbeeld voor pasgeboren baby’s in drie NewBorn luiers. Zo is er de NewBorn Extra Small voor als je baby tot 3 kilogram weegt. NewBorn Small is voor baby’s van 2 tot 5 kilogram geschikt en NewBorn Mini voor baby’s met een gewicht van 3 tot 6 kilogram.

Draagcomfort en absorptievermogen

Het is verder belangrijk dat je zekerheid hebt over het draagcomfort voor je kindje. Dat betekent dat de stof soepel een flexibel moet zijn, zodat er volop bewegingsvrijheid is zonder dat de luier verschuift. De luiers van Kruidvat voldoen daaraan, want dit zijn dunne luiers die fluweelzacht aanvoelen en over drie absorberende kanalen beschikken. Verder is het vanwege de langdurige tijd dat een kindje luiers draagt belangrijk naar de prijs te kijken. De Kruidvat luiers staan bekend om de perfecte verhouding tussen prijs en kwaliteit. Er zijn al veel ouders die ervaringen met de luiers hebben. Dat blijkt ook wel, want wist je dat 40% van de kinderen al luiers van Kruidvat draagt?

Overstappen naar andere maat

Je baby groeit snel en komt aan in gewicht. Dat betekent dat de kleinste luiers op een gegeven moment niet meer voldoen. Heb je nog een voorraadje ervan staan? Weet dan dat je de Kruidvat luiers zonder bon mag inruilen voor een grotere maat. Let bij de aanschaf van luiers in een nieuwe maat op het gewicht van je baby. Dan weet je precies welke luiers geschikt zijn om te kopen. Als je kindje straks nog groter is en al kan staan, is het mogelijk om naar luierbroekjes over te stappen. Dat maakt het verschonen makkelijker, want je kind kan blijven staan en hoeft alleen de voetjes omhoog te doen. Ook is het ideaal als onderdeel van zindelijkheidstraining.

Ben je naast de aanschaf van luiers ook nieuwsgierig naar billendoekjes? Lees dan onze uitgebreide billendoekjes-test.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 13, 2020 /