Leukste citytrips voor jou en je partner

Ben je ook zo dol op reizen maar zit het er deze zomer en herfst niet in om ver weg te gaan? Soms kan een citytripje toffer zijn dan je denkt, en vaak hoef je niet ver weg te gaan om er een leuk weekend van te maken. Of je nu naar cultuur, gastronomie, sport of shoppen snakt – wij hebben de beste en populairste citytrips even voor je opgesomd!

Londen

Een van de klassiekers, en je bent er dan ook lekker snel met de Eurostar! Londen is een topstad voor cultuur, waar trouwens heel veel musea gratis te bezoeken zijn. Je maakt dus best wel tijd voor dit tripje, zodat je een hele dag kan wijden aan het ronddwalen in het National History Museum of het Science Museum, en de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk kan ontdekken in het National Museum. Voor de kunstliefhebber hebben we ook Tate Modern op het menu staan, met een grote waaier aan verschillende moderne kunstenaars, of de National Gallery met wat oudere kunstwerken.

Indien je tot de groep thuiswerkers behoort en niet naar kantoor moet, zouden we zelfs aanraden om wat langer dan een paar daagjes af te zakken naar Londen. Zo heb je rustig de tijd om alle hoekjes en facetten van deze mooie stad te ontdekken, een dagje vrij te kunnen shoppen zonder haast en lekker te gaan eten op de lokale marktjes…

Parijs

Verse croissants en macarons voor ontbijt, wie zegt daar nu nee tegen? Niemand, helemaal juist! Begin je dag in Parijs met een ontbijt in Franse stijl, wandel over de Champs-Élysées en breng het Louvre of Versailles een bezoekje. Ontdek de Franse keuken in een van de typische brasseries, maak een wandeling langs de Seine en bezoek ‘s nachts de twinkelende Eifeltoren. Ook voor de modeliefhebber is Parijs een droomstad, met grote merken als Dior en Chanel – maar ook met veel kleine winkeltjes vol met vintage stukken. Parijs is de modestad bij uitstek!

Barcelona

Barcelona is een zeer veelzijdige stad – lekkere tapas, zonnige stranden, architectuur van Gaudi – en als kers op de taart de Sagrada Familia. Ook voor de voetballiefhebbers is dit een topstad – de thuisstad van FC Barcelona, een van de topploegen van Europa. Als je wel eens op een voetbalwedstrijd wedt, ken je hen vast en zeker, aangezien ze altijd goed scoren in de strijd om een topplaats in de beste kampioenschappen van Europa. En als je ooit de kans krijgt om een Clasico mee te maken, ofwel een wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid, grijp die zonder te twijfelen! Het is een onvergetelijke ervaring, het stadion zoemt letterlijk van de supporters en hun liederen!

Budapest

De laatste jaren is Budapest flink aan het opkomen als citytrip bestemming. Lekker eten, een cultuur die zeer verschillend is van de West-Europese landen, en daardoor dus extra interessant om te ontdekken, goedkope vluchten en accommodatie – dit zijn allemaal voordelen die je ertoe aanzetten om voor Budapest te kiezen voor dat weekendje weg.

Tips voor een citytrip met je partner, zoals naar Budapest

Je kan je ook laten verwennen in een van de talrijke lokale badhuizen – een echte traditie in Budapest! Het Szechenyi badhuis is een van de grootste en beroemdste, en is zeker de moeite waard om te bezoeken – zelfs in de winter, wanneer het temperatuurverschil tussen de buitenlucht en de verwarmde buitenzwembaden een magische, mistige sfeer creëren. Ook het Gellert badhuis heeft een imposante architectuur en een uitgebreid gamma aan schoonheidsbehandelingen.

Florence

Voor de cultuurliefhebbers is dit een absolute must. Het wereldberoemde Uffizi museum, de Kathedraal, Palazzo Vecchio… je kan maar beter een paar daagjes vrij maken voor deze trip, want cultuur gaat zeker overheersen! En daarnaast kan je natuurlijk genieten van de Italiaanse keuken met de beste pasta en pizza, waarbij je van een glaasje Italiaanse wijn sipt. Een geheime tip: L’antica pizzeria da Michele, de eerste en meest authentieke pizzeria die normaal gezien in Napoli gevestigd is, heeft nu ook een filiaal in Firenze. Mis het niet!

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 26, 2020 /