Verhuizen… zelf doen of verhuisbedrijf inschakelen?

Wat verhuizen betreft, hebben we in no-time flink wat ervaring opgedaan. We zijn namelijk in één jaar tijd twee keer van woning gewisseld. Toen ons huis razendsnel verkocht was, bleek het verhuisbedrijf uit de regio geen plek meer in de planning te hebben, dus pakten we het zelf aan… Tja, en als je het dan één keer hebt gedaan, dan kun je dat best nog een keertje doen. Toch?

Verhuisbedrijf inschakelen

Toen wij de eerste keer gingen samenwonen, hadden we nog niet heel spulletjes. Sterker nog: ik propte de (destijds) SEAT Ibiza van vriendlief tot de nok toe vol met mijn kleding en uitzet die ik verzameld had en reed naar ons nieuwe huis. Maar grote stukken als een bankstel, kasten of bed werden allemaal geleverd door de winkels waar we ze destijds gekocht hadden. Tja, en als je dan een ruime twee-onder-één-kap woning hebt, dan kun je daar een hoop spullen in verzamelen. Dat rijd je niet zomaar heen en weer met een karretje: vandaar dat ik besloot om contact te zoeken met een verhuisbedrijf.

Neem op tijd contact op

Qua prijs viel de offerte voor een verhuizing door het verhuisbedrijf mij echt mee. Alleen kwamen we er qua planning niet uit. We wilden namelijk het inpakwerk zelf doen en hadden daar – door de snelle verkoop – nog geen tijd voor gehad. Maar naar mate de datum dichterbij kwam waarop we uit ons huis moesten (en onze huurwoning konden betrekken), had het verhuisbedrijf geen ruimte meer. Mijn tip: neem op tijd contact op met het bedrijf dat je wilt inschakelen, zoals verhuizers in Amsterdam. Als je al in een vroeg stadium contact hebt dan kun je samen m het bedrijf afstemmen wat het beste bij jullie past. Misschien wil je helemaal geen omkijken naar je verhuizing hebben, dan kunnen de ervaren verhuizers namelijk ook je verhuisdozen pakken.

Beetje bij beetje verhuizen

De verhuizing vanuit onze huurwoning naar ons nieuwbouw huis hebben we ook zelf gedaan. Omdat we wisten dat we tijdelijk – in het toch wel kleine huisje – woonden, hadden we heel veel spulletjes in de verhuisdozen laten staan. En aangezien we ons huis volledig in eigen beheer hebben gebouwd, konden we steeds een doosje meenemen als we weer naar de bouw toe reden. Daarnaast hadden we een grote kar tot onze beschikking en een paar sterke vrienden, waardoor we vrij snel weer over waren.

Afstand tussen huizen

De afstand tussen onze huizen was steeds beperkt. Tijdens de eerste verhuizing een kilometer of vijftien tot twintig. Van onze huurwoning naar ons nieuwbouwhuis was het nog geen vijf minuten rijden. Dan is het ook geen probleem om wat vaker te rijden. Kijk gaat het om een internationale verhuizing, dan denk je meteen aan een verhuisbedrijf. Maar wat als je langer dan een half uur, driekwartier moet rijden, voordat je bij je nieuwe woning bent. Maak voor jezelf dan ook een berekening of het niet slimmer is om een externe partij in te schakelen. Met een verhuiswagen kun je tenslotte heel wat meer spulletjes meenemen, dan met een boedelbak of busje dat je ergens huurt. En tijd is tenslotte ook wat waard… Zeker als je kinderen hebt, wil je dat een verhuizing ook zo vlot en vlekkeloos mogelijk verloopt. Wat dat betreft, weet ik het wel als we nog eens ga verhuizen. Dan neem ik op tijd contact op met de verhuizers om de mogelijkheden te bespreken.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 26, 2021 /