Goede verf scheelt een hoop frustraties

Wil jij je muren een nieuwe kleur geven? Of heb je een nieuwbouwhuis gekocht, waarbij alle muren nog van een laag verf voorzien moeten worden. Dan heb ik – nadat we twee keer een nieuwbouwwoning volledig geschilderd hebben – één belangrijk advies: gebruik goede verf.

Tijd besparen

Als je een complete woning te schilderen hebt, dan gaan er heel wat liters verf doorheen. Wij gingen hiervoor de eerste keer naar de bouwmarkt, waarbij we heel bewust naar de prijs keken. En ja, in eerste instantie lijk je dan goedkoper uit. Maar als zowel een eerste, als tweede laag niet voldoende zijn – en er dus extra verf moet worden gehaald – dan scheelt het qua prijs niet veel. En wat te denken van de tijd. Je bent op dat moment namelijk al heel wat uurtjes aan het schilderen. En ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar in ons geval ging dat ook met de nodige frustraties gepaard.

Verfwinkel

Eén ding was voor ons dus meteen duidelijk toen we nog meer verfklussen hadden: wij gaan ons voortaan voor laten lichten door professionals. Mensen die dag en nacht met verf in de weer zijn en dus precies weten wat voor materiaal en soort verf je nodig hebt. Daarbij maakten we kennis met Sikkens; een merk dat al meer dan 225 jaar bestaat. Dat kan niet anders dan kwaliteit zijn. En zo bleek ook; het is namelijk een merk waar ook veel vakschilders meewerken. Dat doen deze pro’s natuurlijk niet voor niets.

Sikkens Rubbol Primer

Kijk bijvoorbeeld naar de Sikkens Rubbol Primer; dat is een grondverf met een uitstekende vulling en hechting. Schuur eerst de ondergrond en maak deze schoon en stofvrij. Breng vervolgens een laag van de verf aan. Dankzij de uitstekende vulling heb je in principe maar één laag nodig. Na twee uur is dat wat je geverfd hebt al stofdroog. De Sikkens Rubbol Primer is na achttien uur drogen al klaar om af te lakken. Je kunt dit product bestellen in de RAL-kleur die jij nodig hebt, zodat optimaal kunt profiteren van vulling en hechting van deze verf. Daarnaast is er nog een belangrijk argument om dit product buiten te gebruiken; deze primer is vochtregulerend. Het hout blijft zo zijn natuurlijke werking houden.

Tal van verschillende soorten…

En zo zijn er nog tal van verschillende soorten Sikkens verf, waarmee je alles kunt schilderen van muren tot aan deuren en kozijnen, van beton tot aan tegels en metaal. Toen ik dat laatste las, dacht ik ‘huh, tegels verven’. Maar inderdaad, dit merk heeft dus een product waarmee je de tegels in je badkamer of keuken zo een andere, nieuwe uitstraling kunt geven. Verdiep je er in, voordat je aan de slag gaat. Twijfel je: laat je dan voorlichten door een professional. Die kan je vertellen wat je nodig hebt. Niet alleen wat de verfsoort betreft, maar ook wat de kwasten en rollers betreft.

augustus 17, 2021 /