Zaken lopen anders als je mama bent; Elle De Leeuw schreef er boek over

Elle De Leeuw heeft het honderden keren gedacht wanneer ze hoorde hoe er bij sommige zwangere vrouwen ineens een steekje los leek te zitten, of wanneer ze een mama in een onverstaanbare taal tegen haar baby hoorde brabbelen. Ze wist perfect hoe zij het ging aanpakken … tot ze zelf mama werd! Ze deelt haar verhaal in het boek Bij mij zou het niet waar zijn… Ik wist perfect hoe ik het zou aanpakken, tot ik moeder werd…

Ouderschap is niet te plannen

Schrijfster Elle De Leeuw vertelt op een komische manier over 23 situaties die volledig anders liepen dan gepland. Eerlijke, herkenbare en hilarische anekdotes die duidelijk maken dat je het ouderschap niet kunt plannen, aangevuld met prachtige illustraties. De uitgever omschrijft het als ‘het perfecte boek voor aanstaande ouders’. Ik zie het ook als een mooi boek voor vrouwen (en mannen) die nog twijfelen aan hun kinderwens en graag een breder beeld willen krijgen van het ouderschap.

Elle De Leeuw

Elle De Leeuw werkt al tien jaar als pers­- en communicatieverantwoordelijke voor televisie. Een uitdagend leven dat nét dat tikkeltje minder rock & roll is sinds ze mama werd. Als ze ooit eens tijd had, wilde ze een boek schrijven over de honderden zaken die ineens anders lopen als je mama bent. Maar met een drukke job, een kind in huis en een tweede onderweg, zou het nog even, ­oké, lang ­wachten zijn op die vrije tijd. Dus dan kon ze net zo goed gewoon meteen aan dat boek beginnen. Dat toont ook weer aan dat mama’s, die iets willen bereiken écht nog gewoon hun dromen kunnen realiseren. Niet alle plannen hoeven in de ijskast met de komst van een kind.

Uit het boek: Bij mij zou het niet waar zijn

Wil je een idee krijgen van hoe Elle De Leeuw schrijft en of dit boek bij jou past? Lees dan het onderstaande stukje maar eens.

Overdreven ongerust zijn? Bij mij zou het niet waar zijn (…) Leverbot dus. Een parasitaire platworm die vooral voorkomt bij schapen en runderen. Besmetting van de mens is blijkbaar uitzonderlijk en komt vooral voor in gebieden met intensieve schapenhouderij, bijvoorbeeld in Zuid-Amerika, waar de ontlasting van besmette schapen in vijvers of sloten is terechtgekomen. Of door het kauwen op grassprieten die met uitwerpselen in contact zijn geweest. Wij zitten hier dan wel in Italië aan de Adriatische Zee, maar misschien hebben ze hier ook ergens schapen in de buurt die de hele zee besmet hebben? En Jutta heeft al wel op meer liggen kauwen dan op grassprieten alleen.

Ook de pediater vond de foto’s en filmpjes lijken op een parasiet en raadde aan om naar het ziekenhuis te gaan. Dat waren we van plan, maar het plan werd vertraagd doordat ik dezelfde dag van de piratenboot in het kinderzwembad gleed en mijn staartbeen gecrusht werd door elke trap, waarop ik allesbehalve elegant met mijn derrière terechtkwam. Elke zichzelf respecterende vrouw doet dan wat een zichzelf respecterende vrouw betaamt: opstaan alsof het niet net gebeurd is dat je rechterbeen in split door de lucht vloog en bijna iedereen naast je onelegante derrière ook bijna je punani te zien kreeg. Om dan zo casual mogelijk je spullen te pakken, je man gerust te stellen dat het wel gaat, en dan in de caravan je bikinibroek af te steken en te vertellen dat je sowieso je staartbeen gebroken hebt en je amper nog kunt stappen van de pijn.

Mijn vermoeden bleek te kloppen: staartbeenbreuk en even later ook een botvliesontsteking erbovenop. En ook Jutta’s diagnose liep binnen, zomaar eventjes op het terras van onze caravan toen we enkele druifjes aan het eten waren voor we naar het ziekenhuis zouden vertrekken. Leken die vliesjes nu niet héél hard op de parasiet die we daarnet dachten aangetroffen te hebben? Na een vergelijkende studie en een dubbelcheck op Whatsapp bij de pediater was het duidelijk: Jutta was niet het slachtoffer van de mysterieuze en uiterst zeldzame ziekte leverbot, maar van … een onverteerde druif. (…)

Bestel het boek hier: Bij mij zou het niet waar zijn… (illustraties hierboven komen uit het boek).

Twijfel jij over je kinderwens?

november 30, 2021 /