Waarmee bedank jij de gasten van je babyborrel?

Waarmee bedank jij de gasten die je babyborrel bezoeken? Tegen mijn man begon ik op dat moment een heel verhaal over doopsuikers, die ik als kind al heerlijk vond. Maar suikerbonen –zoals ze ook genoemd worden – kende hij helemaal niet. Hij vond het dan ook maar een raar cadeau… Op zoek dus naar een ander leuk kleinigheidje om de aanwezige gasten te bedanken.

De zoektocht brengt ons als eerste naar lavista.nl. Nu klinkt relatiegeschenk natuurlijk als iets heel zakelijks maar als particulier kun je hier ook je slag slaan om een feestje helemaal je eigen karakter te geven. Hou er dan wel rekening mee dat de aangegeven prijzen exclusief BTW zijn. Organiseer jij deze zomer bijvoorbeeld een babyborrel op het strand, dan zijn de opblaasbare strandballen erg leuk. Zeker als je een jongetje hebt gekregen, want dan kun je een kiezen voor de PLAYTIME Blauw (mimimaal 60 stuks). Wil je toch iets te snoepen geven dan kun je ook kiezen voor de CHOCKY Wit, dat is een glazen potje dat gevuld is met 30 gram chocolade. Onbedrukt kun je ze al vanaf 40 stuks bestellen, maar wil je het personaliseren dan is 60 stuks het minimum.

Wat de aankleding betreft, zie ik ook leuke dingen. Wat denk je van ballonnen waar je de naam van je zoon of dochter op kunt drukken? Okay, die kleinere formaten daar moet je er meteen 1000 stuks van afnemen, maar als je alleen de naam van je kindje gebruikt, dan kun je ze ook op de eerste verjaardag nog gebruiken. En voor de prijs hoef je het echt niet te laten. Al zijn de reuzenbalonnen in de vorm van een hart ook wel heel gaaf; die kun je al per 10 stuks bestellen. Geen zin in de afwas, dan kun je kiezen voor kartonnenbekers. En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan… Okay, de zitzak wil ik nog wel even benoemen. Als geld geen rol speelt, dan kun je die bestellen en zo heb je meteen diverse zitplekken. Je kunt ze zelf houden, maar ook cadeau geven aan de familieleden die je bijvoorbeeld enorm hebben geholpen bij de borrel. Of aan speciale personen, zoals peettantes en ooms.

Vind je het idee van gepersonaliseerde bekers wel leuk, maar wil je echt niet uit karton drinken, neem dan eens een kijkje op mokken.nl. Hier kun je al in kleine oplage allerlei mokken en drinkbekers bestellen. Hoe gaaf is het als je kunt zeggen dat gasten hun mok gewoon mee naar huis kunnen nemen. Heb je meteen een cadeautje en hoef je ook geen zorgen te maken over de afwas. Wist je dat zelfs een foto van je kindje op de mok kunt drukken. Daar zijn opa en oma ook altijd heel blij mee, want die zijn natuurlijk – net als de ouders – ook ontzettend trots op hun kleinkind.

Een bedrukte mok iets te veel van het goede, maar vind je een fotocadeau wel een leuk idee. Dan heb ik bij sleutelhangers.nl ook leuke mogelijkheden gespot. Je kunt kiezen voor een afbeelding, bijvoorbeeld een fragment uit het geboortekaartje. Of een foto, maar dan moet je wel aan een minimum van 100 denken. Maar volgens mij is dat geen aantal waar mensen van schrikken. Je heb zo heel wat gasten bij elkaar; zeker als je heel bewust voor een babyborrel kiest. En als je er over hebt, deel je er gewoon wat extra uit aan naasten. We hebben tenslotte allemaal meerdere sleutelbossen.

Wil je juist een praktisch cadeau geven en komen er vooral volwassen gasten (omdat jullie bijvoorbeeld de eerste in jullie omgeving die een kindje hebben gekregen), dan zou je ook altijd nog een bezoekje kunnen brengen aan aanstekers.nl. Verras je je gasten met een gepersonaliseerde aansteker. En nee, die is echt niet alleen ideaal voor rokers. Zelf gebruik ik altijd een aansteker om kaarsen aan te steken. Ik ben namelijk een kluns met lucifers 😉

Hoe zit dat nu met doopsuiker…

Natuurlijk ben ik ook nog op onderzoek uitgegaan wat doopsuiker betreft. Ik vond het namelijk echt bizar dat mijn lief dit helemaal niet kende. Gelukkig biedt Wikipedia uitkomst. Het is namelijk alleen in België en aangrenzende streken in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland een traditie. Tja, en laat ik nu van origine uit Zeeuws-Vlaanderen komen. Daar krijg je ze trouwens niet alleen bij een doop, maar ook bij bruiloften. De harde chocolade dragees in verschillende kleuren worden dan als bruidssuiker gepresenteerd. Van origine is een suikerboon een amandelnoot omgegeven door een laagje suikerglazuur. De bonen staan voor het nieuwe leven en vruchtbaarheid.

Feest in de tuin foto Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 6, 2018 /