De leukste (mama)blogs samen in Facebook-groep

De leukste (mama)blogs ontdek je in de Facebook-groep van TwijfelMoeder. Zoals jullie misschien wel weten ben ik in navolging van mijn mamabloggers-overzicht ook een groep gestart, waarin deze bloggers hun berichten kunnen delen met geïnteresseerde (aanstaande) mama’s. Geen spam-groep waar je wordt overladen met berichten, maar gewoon netjes geordend per dag. En de ambitie is er ook om dit per thema te doen.

OPROEP: Nodig alle mama’s of zwangere dames uit jouw netwerk uit om lid van deze groep te worden. Gun ze een ontspanmomentje met de fijne artikelen die in deze groep worden gedeeld. Bloggers voor jullie betekent dit extra zichtbaarheid. Zie dit als mooie aanvulling op jouw pagina; misschien heb je zelf al ervaren dat je berichten daar minder worden vertoond – in groepen scoren ze nog goed.

DAGELIJKS: Zo delen verschillende bloggers al dagelijks hun nieuwste artikel in het daarvoor bestemde topic. Iedere dag verschijnt het bericht online. Dagelijks een andere lay-out voor de post is wat veel werk; vandaar dat ik iedere maand varieer. Met een afbeelding hoop ik dat de overzichten nog beter opvallen in ieders tijdlijn.

EERSTE VAN DE MAAND: Iedere eerste dag van de maand gaat er een topic online, waarin je je best gelezen bericht van de afgelopen maand kunt lezen. Dat zijn dus echte must reads. Als blogger kun je er dan voor kiezen om het bericht te noemen dat die maand het beste op jouw blog heeft gescoord. Maar je kunt ook kiezen voor het best gelezen bericht uit die maand, wat je ook daadwerkelijk die maand hebt geplaatst. Voorbeeld: op mijn blog wordt het GPS-tracking artikel al maandenlang als beste gelezen (dankzij de vrienden van Google). Maar afgelopen maand mocht ik – iets minder – mensen verwelkomen op mijn artikel over een jongen die verlamd raakte. Die heb ik gedeeld. Want om nu steeds dat GPS-ding te plaatsen… Dat is ook niet leuk voor jullie als lezer.

PLANNEN: In de toekomst wil ik winacties in de groep organiseren En wil ik thema-berichten maken. De bloggers hebben namelijk vaak een rijk archief waar ze uit kunnen putten. Kijk ik naar Twijfelmoeder dan heb ik bijvoorbeeld al bijna 1000 artikelen online staan en ik weet zeker dat er in deze groep bloggers zitten die dat overtreffen.

VERDER IN DE TOEKOMST: Ik wil deze groep uitbouwen met artikelen die als Must Read in de spotlight worden gezet. Daarnaast wil ik mamabloggers gaan interviewen. In de groep moet je ook je vragen kwijt kunnen. Over de juiste werkwijze hiervoor denk ik allemaal nog na.

Klik hier om ook lid te worden van deze groep.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 2, 2018 /