Leen Dendievel onderzoekt Kinderwens in nieuw tv-programma

Leen Dendievel onderzoekt in het tv-programma Kinderwens waarom de meeste mensen kinderen willen. Het is een persoonlijke zoektocht, want zelf is ze bewust kinderloos. Het programma is vanaf voorjaar 2020 te zien op Eén.

Leen Dendievel

Leen Dendievel maakt programma over ontbrekende kinderwens

De Vlaamse actrice, schrijfster en nu dus ook presentatrice is getrouwd met de bekende zanger Udo Mechels. Leen heeft een gelukkige jeugd gehad en een goede carrière. Natuurlijk is ze al jaren een bekende Vlaming (ik zag op de Boekenbeurs dat ze met velen voor haar in de rij stonden), maar ze is ook afgestudeerd als Assistente in de Psychologie. En ze schreef twee indrukwekkende boeken Asem (over angsten, zoals de paniekaanvallen die ze zelf had) en Hard (waarmee ze het taboe rond liefdesverdriet doorbreekt). Benieuwd dus of er als aanvulling op Kinderwens ook nog een boek verschijnt. Iets wat ik alleen maar kan toejuichen, want meer informatie voor als je twijfelt over je kinderwens is alleen maar fijn.

Tv-programma Kinderwens

Leen Dendievel voelt zelf de maatschappelijke druk. Waarom willen de meeste mensen kinderen? En waarom Leen zelf niet? Ze is getrouwd met de man van haar dromen, heeft een mooie carrière en alles voor elkaar. De sociale druk om aan kinderen te beginnen is dan ook enorm. Zelf zegt ze hierover: “Ben ik egoïstisch omdat ik geen kinderen wil? Zal ik er nog spijt van krijgen? Wat krijg je terug van een kind dat het zo hard de moeite waard maakt? Ligt het enkel aan mij of zijn er nog zielsgenoten zoals ik: mensen die heel graag kindjes zien, maar er zelf geen op de wereld willen zetten?”

Kinderwens Leen Dendievel: annelies, baby en jana

Experts en ervaringsdeskundigen

Voor dit nieuwe programma praat Leen Dendievel met experten en ervaringsdeskundigen over het waarom van een kinderwens. Ze praat vrijuit over alle tegenstrijdige gevoelens die er bij horen. Wat als je het niet voelt? En wat als je wel een kinderwens voelde, maar het ouderschap niet geworden is wat je dacht?

Kinderwens is later dit voorjaar te zien op Eén. Natuurlijk deel ik zowel op mijn blog als op de social media kanalen van Twijfelmoeder wanneer het zover is. Ik ben namelijk ontzettend blij dat dit programma er komt. Als je de reacties leest, die op de bekendmaking komen op de Instagram van Leen dan is dit écht het moment voor dit programma. Alleen samen kunnen we het taboe op een ontbrekende kinderwens of de twijfels daarover doorbreken. Fijn dus dat een bekend gezicht als Leen Dendievel dit programma maakt.

Leen Dendievel met vroedvrouw in Kinderwens

Boeken van Leen Dendievel

Deze boeken van Leen Dendievel gaan niet over het thema, maar ik vind het echt alle twee aanraders. Zeker als je hier mee worstelt. Ze lezen als een trein en leveren heel veel inzichten op.

Foto’s Eén / VRT

Twijfel jij over je kinderwens?

december 19, 2019 /