Kinderen duur? Besparen maar – geld besparingstips voor jonge ouders

Kinderen duur? Besparen maar! In dit artikel deel ik mijn geld besparingstips voor jonge ouders. Want er komen – zeker als je net als ons beslist hebt, dat je ook nog groter wil gaan wonen – heel wat kosten op je af.

Horeca en supermarkt
Onze eerste stap: de horeca- en supermarktuitgaven eens goed onder de loep nemen. Toen wij nog geen kinderen hadden, gingen we regelmatig uit eten en doken we op vrijdagmiddag na de vrijmibo ook nog eens de kroeg in. Als we te druk waren om te koken, dan lieten we wat bezorgen. En boodschappen deden we zowat iedere dag, met daarbij van allerlei lekkers of juist kant-en-klare maaltijden. In dat laatste geval wel die dure, want die zouden vast gezonder en lekkerder zijn.

Onze eerste winst zat hier. Door zelf te gezond te koken en aan mealprepping te doen voor op drukke dagen, hoefden we minder vaak een beroep te doen op kant-en-klare (aan de deur gebrachte) meuk. Uit eten gaan we nog steeds, maar de tijd dat we standaard een drie (of meer) gangendiner namen ligt nu wel achter ons. In de meeste gevallen zit je na het hoofdgerecht toch al vol. Hebben we echt zin in het toetje, dan slaan we het voorgerecht over.

Vaste lasten onder de loep
Heb jij je vaste lasten al eens onder de loep genomen? Zo hebben wij gekeken naar al onze verzekeringen. Via de autoverzekering vergelijkingssite Geld.nl heb ik bijvoorbeeld gekeken naar welke verzekering het beste bij mijn auto past. De vraag is ook of hij wel allrisk moet blijven of is hij inmiddels al zover afgeschreven dat dat niet nodig is. En voor de verzekeringen van de woning en onze bouw hebben we een financieel adviseur in de arm genomen.

Wat denk je daarnaast van de energierekening? Wij zijn van Oxxio terug overgestapt naar Essent. Daar kregen we een betere deal. Huppakee, met één telefoontje weer de nodige euro’s in the pocket. Ik vind het trouwens zelf heel irritant dat die energieverkopers allemaal langs te deur gaan. Dan heb ik er nooit de rust voor. Maar je kunt ze ook best zelf benaderen hoor. Regelmatig overstappen loont echt.

Dat geldt ook voor de zorgverzekering. Klik hier om het artikel te lezen dat ik daar eerder over schreef.

Bewust keuzes maken
Tijdens en na de zwangerschap hebben we heel bewuste keuzes gemaakt. Nu is dat makkelijk als je weet waar je het voor doet (kindje én droomhuis). Zo hebben we onze babyspullen allemaal in één keer gekocht bij Babydump. Dan krijg je namelijk al een hoop korting. We hadden een foldertje gekregen en zagen daar een goedkope kamer in die aan onze wensen voldeed. Uiteindelijk liepen we in de winkel natuurlijk weer naar een duurder exemplaar. We keken elkaar, lachten omdat we het weer voor elkaar kregen om het duurste te willen, en liepen terug naar onze keuze uit het boekje. Die was ook hartstikke leuk. Omdat het een goedkoper kamertje is, is het ook niet erg als het beschadigd tijdens de verhuizing.

Verder hebben we qua spulletjes echt rustig aan gedaan. We mogen daarbij ook heel veel lenen van familie en vrienden. En qua zwangerschapskleding heb ik zoveel mogelijk uit mijn kast doorgedragen en alleen het noodzakelijke gekocht. Daar schreef ik eerder dit over.

Reclames in de gaten houden
Ons zoontje wordt eind deze maand één en er zijn al heel veel luiers doorheen gegaan. Maar doordat ik ze altijd goedkoop heb ingeslagen (nog nooit voor minder dan 40% korting) heb ik hier een flinke besparing op gedaan. Zo hou ik alle babyproducten die ik vaak gebruik, scherp in de gaten. Lees hier mijn artikel over voordelig luiers scoren.

Foto Shutterstock: jonge vrouw telt haar geld. (In overleg – https://www.shutterstock.com/nl/download/confirm/575004259?src=fLkIEH34aLoJdmJN7LkThg-1-6&size=huge_jpg – Stock Photo ID: 575004259)

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 16, 2018 /