Geboorte baby: slecht seksleven en relatieproblemen

De geboorte van een baby zorgt voor nieuwe relatieproblemen en een slecht seksleven. Dat komt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in relatietherapie. Ze hebben 1400 moeders en vaders gesproken, waarbij tweederde na de geboorte van hun kindje kampt met nieuwe relatieproblemen.

Seks na de bevalling

Wat seks betreft, is het ook niet meer als vanouds tussen de lakens. Waar een kwart van de heren bang is dat zijn partner geen seks meer wil, daar maakt veertig procent van de nieuwe moeders zich zorgen over het feit of ze nog wel seksueel aantrekkelijk is. De sfeer tussen de lakens goed houden? Dat kan volgens de directeur van het bedrijf wel. Dan moet je tijd voor je relatie blijven maken. Zie elkaar niet als ouder (echt een valkuil voor veel stellen), maar als romantische partner.

Dit is een onderzoek uit 2013. En in de loop der jaren zijn er op TwijfelMoeder nog wel een aantal berichten over seks verschenen. Zo heeft het UZ Gent een uitgebreid onderzoek gedaan. Lees daarover meer in Seks na de bevalling; borstvoeding, pijn én keizersnede. En presentatrice Nicolette Kluijver is er natuurlijk ook heel erg open over. Ze heeft er zelfs een boek over geschreven. We hebben er uitvoerig over geschreven.

En wat dacht je van:

Relatie onder druk

De komst van een kindje kan een relatie flink onder druk zetten, zo lezen we in de Daily Mail. Zo heeft bijna een kwart van de respondenten geen relatie meer met de partner met wie ze hun eerste kindje kregen. Dit heeft te maken met de nieuwe rol die beide partners moeten invullen.

Interessant om hier over te lezen zijn ook:

Ooh jee… is het echt zo’n drama?

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 29, 2013 /