Onderzocht
Geboorte baby: slecht seksleven en relatieproblemen

De geboorte van een baby zorgt voor nieuwe relatieproblemen en een slecht seksleven. Dat komt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in relatietherapie. Ze hebben 1400 moeders en vaders gesproken, waarbij tweederde na de geboorte van hun kindje kampt met nieuwe relatieproblemen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Wat seks betreft, is het ook niet meer als vanouds tussen de lakens. Waar een kwart van de heren bang is dat zijn partner geen seks meer wil, daar maakt veertig procent van de nieuwe moeders zich zorgen over het feit of ze nog wel seksueel aantrekkelijk is. De sfeer tussen de lakens goed houden? Dat kan volgens de directeur van het bedrijf wel. Dan moet je tijd voor je relatie blijven maken. Zie elkaar niet als ouder (echt een valkuil voor veel stellen), maar als romantische partner.

De komst van een kindje kan een relatie flink onder druk zetten, zo lezen we in de Daily Mail. Zo heeft bijna een kwart van de respondenten geen relatie meer met de partner met wie ze hun eerste kindje kregen. Dit heeft te maken met de nieuwe rol die beide partners moeten invullen.

Ooh jee… is het echt zo’n drama?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • R
    mei 29, 2013 (19:58)

    Het belangrijkste probleem is: Wanneer doe je het? Een tijdstip vinden dat je allebei zin en tijd hebt EN de baby ook nog eens slaapt. Dat komt misschien 2x in het jaar voor.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: