Zakenmama
Passion Planner: origineel of toch liever een Nederlands alternatief

Passion Planner is dé planner der planners; althans dat dacht ik toen ik ‘m maanden geleden uit Amerika liet overkomen. Ik las er over op het blog van Cynthia en was meteen overtuigd ‘die moest ik hebben’. Zelf heb ik voor de ongedateerde A4-planner in aquablauw gekozen, daar heb ik omgerekend 26,76 euro voor betaald. Valt mee toch? Bij de Passion Planner loont het in ieder geval om de sale in de gaten te houden. Nu zijn er ook weer heel veel planners voordelig verkrijgbaar. Ze wisselen namelijk regelmatig qua kleur. Op zoek naar een planner of agenda voor 2019 bekijk dan mijn overzicht met planners en agenda’s.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Leuk weetje: ik heb nummer 10.841 van de 15.000 exemplaren van deze Passion Planner. Dat laat wel zien wat voor succes het is. Iedereen is aan het plannen geslagen. En daardoor zie je dus ook de opkomst van andere planners, zoals ik ze eerder heb beschreven.

En juist die kleur en het design van de kaft maken ‘m wat mij betreft ook wel onderscheidend. Hij knalt van mijn bureau af. Maar alleen als je dat wilt. Je kunt ook gewoon voor een rustigere kleur kiezen. Heb je even afleiding nodig dan is het goed om de cover eens goed te bekijken. Er komt zoveel voorbij. Van afbeeldingen van molens tot cadeautjes, wijntjes en de Eiffeltoren. Er is zoveel meer dan werk. En laat je daar nu juist tijd voor over hebben als je je werk goed plant.

Want het gaat natuurlijk om het plannen. De Passion Planner begint met een uitleg, zodat je ook weet hoe je ‘m goed kunt gebruiken. Zelf vind ik dat wel een beetje rommelig. In een hoekje is de ‘fresh start’  weggemoffeld met daarbij drie blokjes om in te vullen. Hier beschrijf je wat het grootste doel is dat je wilt bereiken dit jaar, wie of wat je het meeste motiveert en woorden die je aanmoedigen als het even iets minder gaat. Jammer dat dat zo in het hoekje zit. Kan me zelfs voorstellen dat er mensen zijn die er volledig langs zijn gebladerd.

Vervolgens maak je ‘Your Passion Roadmap’. Alle te zetten stappen worden duidelijk omschreven, zodat je lekker aan de slag kunt. Heb je de Engelse taal niet zo goed onder de knie, dan kan dat wel even lastig zijn. Maar goed tijdens het vertalen heb je dan nog meer tijd om na te denken. En dat is goed: voor de Passion Roadmap moet je namelijk echt even gaan zitten. Vervolgens ga je dat uitwerken naar te zetten stappen. Hoe je dat het beste kunt doen: het wordt allemaal uitgelegd. Denk je dat de taal een struikelblok is, dan zou ik persoonlijk voor één van de Nederlandse alternatieven kiezen. Er zijn er inmiddels zoveel. En je moet wel iets hebben aan de planner. Anders kun je net zo goed een goedkope agenda aanschaffen.

De Passion Planner is vervolgens opgedeeld in schema’s voor de maanden, weekschema’s en notitieruimte. Ik vind het lastig om aan te geven waar je precies in de agenda bent. Er zit wel een lintje in, maar eigenlijk heb je er drie nodig. Dan zie je precies waar je bent in de maand, week en met je aantekeningen.

Allereerst is er het maandschema. Hier kun je een overzicht maken van je afspraken die maand. Daarnaast heb je een aantal vaste blokken. Zo geef je zowel je zakelijke als persoonlijke focus voor die maand aan. Noteer je welke mensen je wilt zien. Naar welke plekken je toe wilt. En wat je absoluut NIET wilt doen. Daarnaast heb je ruimte om zowel zakelijke als persoonlijke projecten in stappen onder de verdelen, inclusief deadlines. En er is ruimte om een mind map te maken van de gamechanger van deze maand.

Het maandschema wordt gevolgd door de maandelijkse reflectie. Hier heb je alle ruimte om te beschrijven hoe je maand was. Wat zal je altijd bij blijven? Wat zijn de drie belangrijkste lessen die je hebt geleerd? Ben je blij met hoe je je tijd gebruikt? Is er iets veranderd in de afgelopen maand? Waar ben je dankbaar voor? Benoem drie dingen die je kunt verbeteren de aankomende maand en wat moet je daar voor doen? Verder is er een kleine checklist om te kijken of je nog steeds volgens plan aan het werk bent of juist moet bijsturen. Als je wilt dat een planner werkt, dan moet je deze vragen ook absoluut beantwoorden. En dat is lastig in deze tijd. We zijn tenslotte allemaal erg druk. Mijn advies: doe het wel. Het werkt zo verhelderend.

De weekoverzichten liggen echt helemaal in het verlengde van de maandschema’s. Je geeft aan wat de focus voor die week is en benoemd iedere dag ook een focuspunt. Vervolgens kun je afspraken maken tussen 06.00 en 10.30 uur. De tijd is verdeeld in blokken van een half uur, waarbij je één regeltje hebt om je afspraken te benoemen. Hiernaast bevat het weekoverzicht zowel een zakelijke als persoonlijke to do list, waarbij je ze kunt indelen op volgorde van prioriteit. Heb je daar niet genoeg aan of wil je meer beschrijven, dan is er ook nog vrije ruimte.

En wat het verder leuk maakt: er is ruimte om de mooie dingen van die week te beschrijven. Verder iedere week een inspirerende quote en een opdracht. Die staan er misschien een beetje in het klein bij, maar juist die kleine dingen maken de Passion Planner voor mij juist heel waardevol. Maak er gebruik van (maar dat schreef ik eerder ook al). En al die dingen kun je dan noteren achterin de planner, daar heb je zo’n twintig blanco a4-tjes en nog eens zo’n twintig met ruitjes. Zo hou je alles echt mooi bij elkaar.

Wil je bonnetjes, kaartjes, artikelen enzovoorts bewaren, dan kan dat achterin de Passion Planner. Helemaal achterin zit nog een vak. Daardoor kijk je er misschien wel overheen (moet zeggen dat ik dat ook had), maar juist daardoor zitten die zaken wel veilig achterin. Als ze voorin zitten, vallen ze er toch sneller uit.

De Passion Planner is wat mij betreft echt een fijne planner, die je ook goed als agenda kunt gebruiken. Als je daarnaast goed op de sale let, dan zijn ze ook helemaal niet zo duur (ondanks dat je ‘m in Amerika koopt). Ben je de Engelse taal niet zo vaardig, dan zou ik adviseren om meteen voor een Nederlandse variant te kiezen. Er is zoveel keuze.

De Passion Planner maakt onderdeel uit van de grote plannertest van Twijfelmoeder. Deze test bevat de SuccesPlanner, Flow Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz Planner.

Deze diashow vereist JavaScript.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
8 comments
 • Best Online Trainings
  okt 20, 2018 (15:05)

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!
  Sql Server Developer Training From India

 • Social media planner: gefocust je bedrijf of blog promoten
  aug 22, 2018 (15:35)

  […] Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz […]

 • Milly Pie Planner: kies je voor horizontaal of verticaal
  aug 22, 2018 (15:34)

  […] Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz […]

 • Flow Planners Agenda met ritten-, uren én waterregistratie
  aug 22, 2018 (15:33)

  […] Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz […]

 • Planners en agenda’s 2019: voor dames met ambitie (overzicht)
  aug 22, 2018 (15:28)

  […] zijn nu al volop op zoek naar de juiste planner of agenda voor het nieuwe jaar. Zo scoort de Passion Planner review al vanaf de start wekelijks vele kijkers en zo aan het begin van het schooljaar zie ik veel […]

 • Zakenmam agenda 2018: voor overzicht en succes
  aug 22, 2018 (13:54)

  […] Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz […]

 • TwijfelMoeder test dé planners voor 2018
  aug 22, 2018 (13:39)

  […] Passion Planner (tijdloos) […]

 • Purpuz Planner: Nederlandse alternatief voor Passion Planner
  dec 20, 2017 (18:09)

  […] Planner het Nederlandse alternatief voor de Passion Planner? Dat gevoel kun je hebben. In mijn geval las ik eerst van alles over die Amerikaanse planner om […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: