Mascha Planner tot in detail te personaliseren

Mascha Planner is de planner van de razend populaire Mascha Feoktistova, die je kunt kennen van YouTube-kanaal en blog Beautygloss. Een planner die razend populair is bij haar volgers. En dat zijn echt niet alleen jonge meiden. Als je dan een grote planner test organiseert, dan mag de Mascha Planner dus niet ontbreken. Ik heb zelf de lila-versie.

Update: Deze planner is anno 2019 niet meer verkrijgbaar in deze kleuren. Maar de Mascha Planner zelf is er nog steeds. Zo is er een witte versie beschikbaar, net als een glam-up set en nu zelfs een Business edition. Je leest er hier alles over. Qua inhoud zijn ze vrijwel identiek. Daardoor is deze review nog steeds relevant voor ieder die overweegt om een Mascha Planner aan te schaffen. 

Wat zo leuk is aan de Mascha Planner is dat je ‘m tot in detail kunt personaliseren. Waar de andere planners ontzettend veel ruimte hebben voor vragen over je doelstellingen, heb je hier twee smaken: de maanden en de weken. Achterin zijn tevens nog tien pagina’s voor notities vrijgehouden. Er zit daarnaast in de flap nog een klein notitieschriftje met ook een pagina of tien.

Maand- en weekschema’s Mascha Planner

Wat de maanden betreft: op iedere pagina staat een blokkenschema, met daarop ma/di/wo/do/vr/za/zo. Je kunt zelf toevoegen welke datum het precies is. De weekschema’s staan op twee pagina’s. Links: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Rechts: vrijdag, zaterdag, zondag en een lijstje voor notities. Je kunt er voor kiezen of je de dagelijkse schema’s helemaal in de lengte invult of dat je gebruik maakt van de blokken, die middels kleur al aangegeven zijn.

Personaliseren met stickers

De maand- en weekschema’s in de Mascha Planner zijn eenvoudig te personaliseren. Er zitten namelijk verschillende stickervellen bij deze planner. In de binnenflap – waar ook het notitieboekje zit – ontdek je een velletje gouden stickers met bolletjes, hartjes, sterretjes en letters. Deze flap kun je ook goed gebruiken om bonnetjes of een paar visitekaartjes in te bewaren. Achterin de Mascha Planner zitten de stickervellen gewoon in het schrift verwerkt. Je hebt een velletje met de maanden. Een velletje met kleurtjes, die je zelf kunt beschrijven of gewoon kunt gebruiken om de schema’s te onderbreken. Een velletje met stickers met daarop ‘to do’, ‘little things’, ‘to buy’, ‘birthday’ en ‘to go’. En tot slot twee velletjes met cijfers, versiersels als slingers en hartjes, teksten als ‘weekend’, ‘holiday’, ‘yay!’, ‘best day ever’ en ‘love this’. Kortom alle mogelijkheden om helemaal los te gaan.

Postkaarten

Leuk extraatje zijn de postkaartjes die in de flap zitten. Een zalmroze met daarop de goudendruppels, zoals die ook op de cover van de Mascha Planner staan. En een lila-kaartje. Op de zalmroze de tekst ‘Weekend Happiness’ op de lila ‘A Beautiful Day’. Je kunt ‘m gebruiken om naar een vriendin te sturen, maar je kunt – in stijl van de andere planners – hier natuurlijk ook een mooie herinnering of les voor jezelf op schrijven en ‘m dan in de flap bewaren. Als je dan wat extra power kunt gebruiken, dan kun je het kaartje er weer bij pakken.

Vrolijke kleuren

De Mascha Planner mag dan nog helemaal leeg zijn; door gebruik te maken van mooie kleurenmixen is het toch een heel mooi geheel geworden. Je kunt ‘m dan verder zo basic houden als je zelf wilt of helemaal los gaan met de stickers. Het papier is daarnaast lekker dik, zodat je er ook veel in kunt schrijven. Daardoor is de Mascha Planner eigenlijk in iedere hoedanigheid te gebruiken. Je kunt er een schoolagenda van maken, waar je eenvoudig je huidwerk in schrijft.. Omdat er geen datums in gedrukt zijn, kun je tenslotte starten op ieder moment. Je kunt ‘m gebruiken als gewone agenda. Of juist als handig to do-overzicht, bijvoorbeeld om blogs en socia media-updates in te delen. Daar ben ik ‘m zelf nu voor aan het gebruiken.

Doelstellingen noteren

Wil je echt een planner waarin je je doelstellingen kunt noteren, dan kun je dat er natuurlijk ook van maken. Dan zou je bijvoorbeeld bij de maandschema’s je doel kunnen zetten in de gekleurde balk. En dan je stappen in kunnen plannen. In de weekschema’s kun je dan het bovenste deel van de dag gebruiken om afspraken in te noteren. In de onderste twee blokken kun je dan je to do’s opschrijven en andere belangrijke zaken die nodig zijn om je doelstelling te behalen. Kortom: ga helemaal los. Je hoeft alleen zelf niet meer de overzichten te tekenen, zoals je dat bij een bulletjournal wel moet.

De lila Mascha Planner is voor 24,95 verkrijgbaar. Daarnaast is bij Bol.com ook een limited edition in mintgroen te koop.

De Mascha Planner maakt onderdeel uit van de grote plannertest van Twijfelmoeder. Deze test bevat de SuccesPlanner, Flow Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz Planner.

Twijfel jij over je kinderwens?

november 18, 2017 /