Zakenmama
Mascha Planner tot in detail te personaliseren

Mascha Planner is de planner van de razend populaire Mascha Feoktistova, die je kunt kennen van YouTube-kanaal en blog Beautygloss. Een planner die razend populair is bij haar volgers. En dat zijn echt niet alleen jonge meiden. Als je dan een grote planner test organiseert, dan mag de Mascha Planner dus niet ontbreken. Ik heb zelf de lila-versie. In 2018 is inmiddels een witte versie verkrijgbaar met glam up set. Daar lees je hier alles over.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Wat zo leuk is aan de Mascha Planner is dat je ‘m tot in detail kunt personaliseren. Waar de andere planners ontzettend veel ruimte hebben voor vragen over je doelstellingen, heb je hier twee smaken: de maanden en de weken. Achterin zijn tevens nog tien pagina’s voor notities vrijgehouden. Er zit daarnaast in de flap nog een klein notitieschriftje met ook een pagina of tien.

Maand- en weekschema’s
Wat de maanden betreft: op iedere pagina staat een blokkenschema, met daarop ma/di/wo/do/vr/za/zo. Je kunt zelf toevoegen welke datum het precies is. De weekschema’s staan op twee pagina’s. Links: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Rechts: vrijdag, zaterdag, zondag en een lijstje voor notities. Je kunt er voor kiezen of je de dagelijkse schema’s helemaal in de lengte invult of dat je gebruik maakt van de blokken, die middels kleur al aangegeven zijn.

Personaliseren met stickers
De maand- en weekschema’s in de Mascha Planner zijn eenvoudig te personaliseren. Er zitten namelijk verschillende stickervellen bij deze planner. In de binnenflap – waar ook het notitieboekje zit – ontdek je een velletje gouden stickers met bolletjes, hartjes, sterretjes en letters. Deze flap kun je ook goed gebruiken om bonnetjes of een paar visitekaartjes in te bewaren. Achterin de Mascha Planner zitten de stickervellen gewoon in het schrift verwerkt. Je hebt een velletje met de maanden. Een velletje met kleurtjes, die je zelf kunt beschrijven of gewoon kunt gebruiken om de schema’s te onderbreken. Een velletje met stickers met daarop ‘to do’, ‘little things’, ‘to buy’, ‘birthday’ en ‘to go’. En tot slot twee velletjes met cijfers, versiersels als slingers en hartjes, teksten als ‘weekend’, ‘holiday’, ‘yay!’, ‘best day ever’ en ‘love this’. Kortom alle mogelijkheden om helemaal los te gaan.

Postkaarten
Leuk extraatje zijn de postkaartjes die in de flap zitten. Een zalmroze met daarop de goudendruppels, zoals die ook op de cover van de Mascha Planner staan. En een lila-kaartje. Op de zalmroze de tekst ‘Weekend Happiness’ op de lila ‘A Beautiful Day’. Je kunt ‘m gebruiken om naar een vriendin te sturen, maar je kunt – in stijl van de andere planners – hier natuurlijk ook een mooie herinnering of les voor jezelf op schrijven en ‘m dan in de flap bewaren. Als je dan wat extra power kunt gebruiken, dan kun je het kaartje er weer bij pakken.

Vrolijke kleuren
De Mascha Planner mag dan nog helemaal leeg zijn; door gebruik te maken van mooie kleurenmixen is het toch een heel mooi geheel geworden. Je kunt ‘m dan verder zo basic houden als je zelf wilt of helemaal los gaan met de stickers. Het papier is daarnaast lekker dik, zodat je er ook veel in kunt schrijven. Daardoor is de Mascha Planner eigenlijk in iedere hoedanigheid te gebruiken. Je kunt er een schoolagenda van maken, waar je eenvoudig je huidwerk in schrijft.. Omdat er geen datums in gedrukt zijn, kun je tenslotte starten op ieder moment. Je kunt ‘m gebruiken als gewone agenda. Of juist als handig to do-overzicht, bijvoorbeeld om blogs en socia media-updates in te delen. Daar ben ik ‘m zelf nu voor aan het gebruiken.

Doelstellingen noteren
Wil je echt een planner waarin je je doelstellingen kunt noteren, dan kun je dat er natuurlijk ook van maken. Dan zou je bijvoorbeeld bij de maandschema’s je doel kunnen zetten in de gekleurde balk. En dan je stappen in kunnen plannen. In de weekschema’s kun je dan het bovenste deel van de dag gebruiken om afspraken in te noteren. In de onderste twee blokken kun je dan je to do’s opschrijven en andere belangrijke zaken die nodig zijn om je doelstelling te behalen. Kortom: ga helemaal los. Je hoeft alleen zelf niet meer de overzichten te tekenen, zoals je dat bij een bulletjournal wel moet.

De lila Mascha Planner is voor 24,95 verkrijgbaar. Daarnaast is bij Bol.com ook een limited edition in mintgroen te koop.

De Mascha Planner maakt onderdeel uit van de grote plannertest van Twijfelmoeder. Deze test bevat de SuccesPlanner, Flow Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz Planner.

Deze diashow vereist JavaScript.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
9 comments
 • Planners en agenda’s 2019: voor dames met ambitie (overzicht)
  sep 03, 2018 (14:06)

  […] vele kijkers en zo aan het begin van het schooljaar zie ik veel bezoekers voor het artikel over de Mascha Planner. De eerste review van een planner voor 2019 is zelfs al online: dat is de Pink Purpuz […]

 • SuccesPlanner: stijlvol op weg naar een succesvol 2018
  aug 22, 2018 (15:33)

  […] Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz […]

 • Mascha Planner in nieuw jasje met Glam up set
  aug 22, 2018 (15:03)

  […] jasje gekregen én je kunt ‘m nog eens extra personaliseren met de Glam up set. Aangezien de review van deze planner ontzettend goed gelezen wordt, mag deze update natuurlijk niet […]

 • Milly Pie Planner in een verrassend nieuw jasje
  aug 22, 2018 (13:52)

  […] Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz […]

 • Social media planner: gefocust je bedrijf of blog promoten
  aug 22, 2018 (13:50)

  […] Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz […]

 • Milly Pie Planner: helemaal naar wens in te richten
  dec 13, 2017 (19:10)

  […] van Twijfelmoeder. Deze test bevat de SuccesPlanner, Purpuz Planner, de Zakenmam Agenda 2018, Mascha Planner, Flow Planners Agenda, Passion Planner, Day By Day en de hierboven beschreven Milly Pie Planner, […]

 • Zakenmam agenda 2018: voor overzicht en succes
  nov 26, 2017 (22:31)

  […] Mascha Plannertevens een speciale website […]

 • TwijfelMoeder test dé planners voor 2018
  nov 18, 2017 (16:43)

  […] Mascha Planner […]

 • Flow Planners Agenda met ritten-, uren én waterregistratie
  nov 18, 2017 (16:43)

  […] Deze test bevat de SuccesPlanner, Purpuz Planner, Milly Pie Planner, Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner en de hierboven beschreven Flow Planners Agenda. Omdat jij natuurlijk je nieuwe […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: