SuccesPlanner: stijlvol op weg naar een succesvol 2018

SuccesPlanner 2018 – ken jij ‘m al? Voor mij was-ie tot voor kort nog onbekend. Gelukkig plaatste bedenkster – en mama van twee – Stephanie Hauben een berichtje in de Facebook-groep van de Ambitieuze Meisjes. Kunnen we tenslotte niet allemaal een planner op weg naar succes gebruiken? Met deze camelkleurige planner / agenda gaan we in ieder geval stijlvol op weg naar een succesvol 2018. Op zoek naar een planner of agenda voor 2019 bekijk dan mijn overzicht met planners en agenda’s.

Dé zelfcoachingtool en planner voor professionele en persoonlijke groei& een betere balans; inspirerend en tegelijkertijd doelgericht. Dat is de ondertitel van de SuccesPlanner van Stephanie Hauben en Niki Thomassen. Na de eerste treffende quote ‘Success is not so much what we have as it is what we are’ heb ik er helemaal zin in om aan de slag te gaan. Nu vind ik het ontzettend lastig om mezelf te coachen. Ik ben namelijk een tikkeltje eigenwijs. Tijd om de uitdaging aan te gaan… Want, zoals de bedenkers schrijven: “De SuccesPlanner is geen magische pil. Alhoewel er zeker magische dingen kunnen gebeuren. Je zal nog altijd zelf het werk moeten verrichten. Kom uit je comfortzone. Onderneem actie en laat de magie geschieden.”

Kort en bondig wordt uitgelegd wat de bedoeling is. Volg de vragen vanaf het waarom, langs het dromenbord, het stellen van de doelen, richting de maandevaluaties (deze worden check-up genoemd, waarbij verschillende vragen staan). De weg van droom naar plan is zo eenvoudig voor je uitgestippeld. De structuur is uitgezet, zodat je alleen nog maar je eigen droom voor ogen moet hebben. Hoe fijn is dat? Okay, dat betekent wel dat je echt de tijd moet nemen om de vragen te beantwoorden. Als je daar tijd voor vrijmaakt, dan wordt het alleen maar makkelijker om je werk goed te plannen. Weet je van jezelf dat dit niet jouw sterkste kant is, of ben je helemaal niet toe aan structuur dan moet je je afvragen of je wel een planner nodig hebt. Blijf je onrustig en baal je van dingen of doelen die je nog niet gerealiseerd hebt: schaf ‘m dan aan, geef jezelf een schop onder de kont en vul ‘m in. Hoe graag wil je anders je doel bereiken?

Qua opmaak is de stijl van de SuccesPlanner heel clean en strak. De cover is daarbij heel verfijnd, omdat de letters er in gestanst zijn. Zo staat er niet in koeienletters SUCCESPLANNER op; je kunt ‘m dus gewoon op tafel hebben liggen, zonder dat je steeds opmerkingen krijgt. De één omschrijft de stijl van het binnenwerk misschien als saai, maar ik vind het persoonlijk erg stijlvol. Juist omdat-ie helemaal niet saai is. Tot in detail is namelijk over het ontwerp nagedacht. Kijk maar eens naar de gekozen lettertypes. Hier zit echt de visie van een ontwerper achter. Dat zie je terug. Wel had de ontwerper wat mij betreft iets meer ruimte mogen nemen. Je afspraken moet je echt kort en bondig houden. Je hebt namelijk maar één regeltje per half uur. Dit zorgt er wel voor dat de agenda niet te dik is; wel zo fijn, want hij moet tenslotte overal mee naar toe. Het papier is stevig.

Nu we het over de dagen hebben, dan is het goed om het verder over de structuur te hebben. De weekdagen staan dus naast elkaar, waarbij je kunt plannen van 07.00 tot 21.30 uur. De symbolen die naast de dag staan, staan voor de belangrijkste taak van de dag (pijl in de roos), iets dat je niet mag vergeten (brandend lampje) en de reminder voor verjaardagen en andere feestelijkheden in de vorm van een pakje. Verder is er ruimte voor je focuspunten van die week, je affirmatie van de week en je kunt je nieuwe contacten noteren. Daarnaast natuurlijk de to do lijst voor zowel persoonlijk als professioneel, notitieruimte en een blokje waar je het leukste moment van de week kunt beschrijven. Links in de hoek staat altijd een quote.

Wat de maandoverzichten betreft, kun je op iedere dag je belangrijke afspraken noteren. Er is daarnaast ruimte voor to do’s, bijvoorbeeld degene van de vorige maand die zijn blijven liggen. Er zijn drie lijstjes die je kunt invullen: dingen die je deze maand zeker wil doen, dingen die je deze maand zeker wil zien en drie mensen met wie je contact wil leggen. Die laatste vind ik echt heel goed. Anderen kunnen je namelijk verder helpen in het verwezenlijken van je doelen. Je moet alleen hulp durven te vragen. Contact is daarbij de eerste stap. En ook de tip mogen we niet vergeten.

Daarnaast ontdek je in de jaarplanner nog drie zaken; het levenswiel, de doelenboom en bewust van je tijd. Methodes waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Ook hiervoor geldt: neem er de tijd voor. Plan gewoon een moment in waarop je dat gaat doen. Je hebt deze planner niet voor niets uitgekozen; je bent op weg naar succes. Vergeet ook de jaarevaluatie niet te doen; het is zo makkelijk om snel door te gaan naar de volgende planner of agenda, maar als je echt stil staat bij wat je hebt bereikt, kun je er meer van genieten. Verder kom je op het eind van deze planner nog een aantal handige – en voor mijn idee unieke overzichten – tegen in de SuccesPlanner. Zo is er veel aandacht voor het netwerk; niet alleen in de vorm van een tekening, maar ook in de vorm van een lijst waar je contactgegevens kunt noteren. Of de wereldkaart: als je alle x’s en o’s hebt ingevuld, dan zul je zien dat je overal ter wereld mensen kent. Achterin de planner is daarnaast nog veel ruimte voor notities.

Mij is wel een mini-foutje opgevallen. De eerste dag in het nieuwe jaar wordt 1 december genoemd, waarna we doorgaan naar dinsdag 2 januari. Nu gaat de tijd snel, maar zo snel gelukkig toch niet. Kijk als je nu de camelkleurige tijdloze variant hebt, dan heb je daar natuurlijk geen last van. Wel zo fijn als je deze review later leest. Met de SuccesPlanner zonder datum kun je namelijk op ieder willekeurig moment starten. Deze planner heeft dezelfde opbouw en inhoud als de gedateerde versie. Hij bevat een lijst met alle schoolvakanties en feestdagen tot en met 2019.

Prijs: € 34,95 exclusief verzendkosten
Varianten: verkrijgbaar Camel 2018, Zwart 2018 en Camel zonder datums.
Afmeting: 19 x 24,5 cm (tussen A4 en A5-formaat in)
Data: lopend van 01-01-2018 t/m 06-01-2019

De SuccesPlanner maakt onderdeel uit van de grote plannertest van Twijfelmoeder. Deze test bevat de SuccesPlanner, Flow Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz Planner.

Twijfel jij over je kinderwens?

november 17, 2017 /