Zakenmam agenda 2018: voor overzicht en succes

Zakenmam agenda 2018; is dé agenda voor overzicht en succes. Misschien is dit wel de planner waar ik als nieuwbakken moeder het meest nieuwsgierig naar was. Want als er één agenda is, die bij uitstek geschikt moet zijn voor een ondernemende moeder als ik dan moet het deze van Zakenmam Marieke Anthonisse zijn. Laten we er eens grondig doorheen gaan. Op zoek naar een planner of agenda voor 2019 bekijk dan mijn overzicht met planners en agenda’s.

Het begint al goed met het persoonlijke kaartje dat Marieke er bij heeft gedaan, met daarop onder andere de tekst: “Gebruikt de agenda om het beste uit jouw tijd te halen en laat je bedrijf verder groeien.” Mijn gevoel is namelijk nu dat ik te weinig tijd heb om mijn bedrijf te laten groeien. Maar is dat daadwerkelijk zo. Met de geleerde lessen in de timemanagementcursus die ik laatst heb gevolgd (daar later een blog over) en één van de planners uit mijn test (want welke ik ga gebruiken in 2018 weet ik nog niet zeker) moet het toch gaan lukken. Op naar een prachtig 2018.

Het uiterlijk van de Zakenmam agenda 2018 valt meteen op. Okay, ik vind de buitenkant wel erg roze, maar ik ben dan ook niet zo’n meisjes-meisje. Geef mij maar een stoerdere look. Op het eerste gezicht lijkt de cover misschien wat saai: roze met gouden letters. Maar als je ‘m openslaat, valt meteen op dat hier echt over na is gedacht. In het binnenwerk staan namelijk prachtige tekeningen van bloemen van Marijke Klompmaker. Ellen van Onselen is verantwoordelijk voor het gehele design, waarin roze, zwart en grijs met elkaar worden gecombineerd in een vrouwelijke, kleurrijke, maar toch strakke en functionele agenda.

Op één van de eerste pagina’s kun je niet alleen je eigen gegevens noteren; je ziet hier ook meteen wanneer de schoolvakanties in Nederland en België zijn. Gevolgd door de jaarplanner. Die kun je echt naar eigen wens inzetten. Je kunt ‘m als verjaardagskalender gebruiken en andere belangrijke data aangeven. Maar je kunt ook de dagen blokkeren waarop je geen afspraken meer kunt aannemen. Voor de dames die trainingen verzorgen, is dat natuurlijk ideaal. Als je het schoolrooster van de kids krijgt – want dat is natuurlijk leidend – blokkeer je die dagen meteen én je hebt zo een overzicht in één oogopslag. Achterin ontdek je zo’n zelfde jaarplanner alvast voor 2019.

Van daaruit bladeren we door naar de terugblik op 2017, waarin je in het kort kun aangeven waarom 2017 een prachtig jaar was. Opvallend de omzetlijst. Wat heb je in de verschillende kwartalen verdient én hoeveel in totaal? Doordat in te vullen, kun je altijd snel terugvinden of je op de goede weg bent naar groei. Achterin zie je dat overzicht voor 2018. Dan geef je het niet per kwartaal aan, maar juist per maand. En als we het dan toch over opvallende details hebben, dan valt ook de ‘tijd voor creativiteit’ op. Een mooie afbeelding die je kunt inkleuren. Verder is er de nodige ruimte voor bullet journaling (een trend die Marieke zo mooi in haar agenda opneemt), bloginspiratie en notities. Plus altijd handig voor de bonnetjes: achterin zit een envelopje geplakt.

De kwartalen worden in de agenda gestart met weer zo’n prachtige tekening. Daarna heb je een kwartaaloverzicht met ruimte voor notities. De maand start met de doelen die je jezelf stelt. Wat heeft je prioriteit, zowel zakelijk als overige activiteiten. En op de rechterkant: de maand in cijfers. Iedere dag kun je je kilometers aangeven, je inkomsten en nog drie zelf te bepalen blokken. Bloggers zouden dat bijvoorbeeld kunnen gebruiken om aan te geven of ze al een blog hebben geschreven. Of voor een coach hoeveel gesprekken je hebt gepland. Of misschien zelfs de offertes die je hebt uitgebracht. Het ligt echt aan je business hoe je dat invult.

Iedere week in de agenda is verdeeld over twee pagina’s. Links maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, samen met drie to do’s voor je bedrijf en een mooie quote. Rechts vrijdag, zaterdag en zondag met notities, en drie keer doen voor mijn gezin en een kalender met daarbij de weeknummers. Je kunt afspraken inplannen van 06.00 uur tot en met 21.00 uur. Per uur heb je twee regeltjes. Zo kun je ‘m per half uur inplannen.

Bijzonder zijn de ‘Goed aan denken’ momenten. Marieke heeft daar al van alles ingevuld, zoals ‘iets voor mijzelf plannen, alleen of met een vriendin’. Dat zet je echt aan het denken. Voor wat extra inspiratie is er tevens een besloten speciale website. Hier deelt Marieke tips voor het gebruik van deze planner. Zo sta je er niet alleen voor.

De Zakenmam Agenda 2018 maakt onderdeel uit van de grote plannertest van Twijfelmoeder. Deze test bevat de SuccesPlanner, Flow Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz Planner.

Twijfel jij over je kinderwens?

november 26, 2017 /