Milly Pie Planner: helemaal naar wens in te richten

Milly Pie Planners kun je helemaal naar wens inrichten. Dankzij de ringband heb je echt alle vrijheid. Je kunt notitieblaadjes toevoegen, de leuke overzichtjes naar voren schuiven en nog wat maandjes eruit laten, zodat je alle ruimte hebt voor je creativiteit. Deze keer mijn review van de traditionele variant; beter bekend als de linneneditie met verticale indeling. Op zoek naar een planner of agenda voor 2019 bekijk dan mijn overzicht met planners en agenda’s.

Als de donker roze ringband met blauw, grijs kolibrie-motief op de mat valt, ben ik meteen verliefd. Hij doet me terugdenken aan vroeger. Op de middelbare school had ik ook zo’n A5-ringband, waar ik de leukste aantekeningen in bewaarde. Jeugdsentiment dus. En zeg nou zelf: het ziet er toch ook heel mooi uit. Al is linnen natuurlijk wel heel gevoelig voor vlekjes. Opletten dus waar je ‘m neerlegt.

Bewaarruimte
Dat er heel goed over deze planner nagedacht is, zie je meteen als je ‘m openslaat. Voorin of te wel links in de kaft ruimte voor drie visitekaartjes. En op rechts – til daarvoor de band omhoog – een vak waarin je van alles kunt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan bonnetjes, visitekaartjes, maar ook aan het bijgeleverde notitieblokje. Bij mij zit daar nu de omschrijving van hoe ik de Milly Pie Planner het beste kan gebruiken.

De gebruikershandleiding is lekker beknopt. De flyer waar-ie in staat, heeft helaas een te hoog reclame-niveau waardoor ie mogelijk snel ongezien de oudpapierdoos in gaat. Heb je dat gedaan; geen punt. Tijdens het invullen, kom je ‘m ook gewoon in de inhoud tegen na de notes.

Goed plannen
Belangrijkste les voor het gebruik van een planner is meteen stap 1: “Bepaal eerst waarvoor je deze planner gaat gebruiken. Wat is jouw grote doel? Je WHY? Je passie? Altijd al een boek willen schrijven? Een eigen bedrijf willen starten? Of juist werk en privé beter verdelen. Tell me.” Speciaal hiervoor is een mooi overzicht dat je kunt invullen. Van daaruit ga je verder: met het stellen van de doelen per maand, per week, per dag.

Hoe beknopt de How to use ook is; het zet je wel aan het denken. Lees stap 3 maar eens. “Vul de juiste maand en het WEEKNUMMER in waarin je jouw DOO’s plant. Met als kanttekening: werk niet teveel vooruit, plan per maand, evalueer en leer! Vraag jezelf voortdurend af: “is what you DID today getting you closer to what you want to DOO tomorrow”. Ik denk dat het voor iedereen zo herkenbaar is dat je te veel wil plannen. To do-lijstjes stromen niet voor niets over. Goed dus om eens goed voor de échte doelen te gaan zitten. Wat wil je nu echt bereiken.

Ongedateerd
Met de plastic bladwijzer geef je aan in de agenda waar je bent. En ook de handige maand tabbladen maken het ook makkelijker om even iets terug te zoeken. Omdat je ‘m zelf kunt indelen, is het op het eerste gezicht nog een beetje een zooitje als je door de planner bladert, maar daar komt verandering in als je ‘m gaat gebruiken. Milly Pie geeft zelf het advies dat je maar max. een half jaar in de agenda stopt; dat lijkt me een goed plan. Ik begin zelf in januari, maar deze agenda is tijdloos. Je kunt ‘m dus op ieder moment gebruiken. Kwam het even niet van plannen, dan pak je de draad later weer op.

Wat wil je dit jaar iedere dag doen? Vul het in. Wil je iedere dag een aantal pagina’s in een boek lezen. De dag beginnen met een wandeling. Of juist ’s avonds een half uurtje bewegen of juist in rust mediteren. Schrijf het uit. En doe het. Mijn advies: stop de DOO this every single day-pagina voorin je agenda, zodat je er iedere dag even naar kijkt. Heb je inderdaad je momentje al gehad? Het overzicht van 2016+2017 staat aan de andere zijde, dus je bent hier heel vrij in. Het overzicht 2018-2019 zit vast aan de eerste to do lijst voor de maand. Goed dus om die meteen in januari te doen.

Agenda
Zelf wil ik de planner ook echt als agenda gaan gebruiken; één overzicht van wat er in mijn leven te doen is. Ik denk dat ik dan ook sneller op de rem trap en hoofd- en bijzaken makkelijker kan scheiden. Hoe ziet zo’n maand in de Milly Pie Planner er dan uit vraag je je misschien af. Laten we het stap voor stap doornemen.

Je begint met My must DOO list of the month. Je geeft per week aan welk doel je gaat oppakken. Vervolgens heb je ruimte om nog meer prioriteiten voor die maand te benoemen. Daarnaast zit My must DOO list of the week. Je kunt dan wat je wilt bereiken in die week, koppelen aan wat je gaat doen. Daaronder ook weer zo’n vraag die je aan het denken zet. “Wie/wat heb ik hier voor nodig om dit te kunnen bereiken?” Na de weekoverzichten volgt notitieruimte 2 kantjes A5, afgesloten met Things I DID. Hierin stel je jezelf de vragen. “Wat deed ik deze maand goed? Wat had ik beter kunnen doen? Waarom liep niet alles goed en wie of wat heb ik nodig om het volgende maand beter te kunnen doen.” Wat zet deze planner je veel aan het denken. Al had het van mij net ietsje positiever ingestoken kunnen worden. Sommige mensen zijn toch gevoelig voor die toon en zullen de laatste twee vragen te negatief vinden. Gelukkig begin je de maand met een nieuwe, inspirerende quote. We gaan weer verder knallen.

Weekoverzicht
De linneneditie heeft standaard de verticale indeling. Dat betekent dat maandag, dinsdag en woensdag op links staan en donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag op rechts. Van 07.00 tot 22.00 uur kun je afspraken in plannen. Doordeweeks op te delen in twee lijntjes, dus een half uur. En in het weekend per uur.

Wat opvalt in het weekoverzicht is dat er ruimte is om je focus van die week te beschrijven. Verder start iedere dag met ruimte om drie prioriteiten te benoemen. Onder heb je vervolgens ruimte om privé todo’s te beschrijven. Wel zo handig voor de (aanstaande) moeders onder ons. Thuis hebben we tenslotte ook altijd nog wel wat dingetjes die gedaan moeten worden. Zo kun je die werkzaamheden ook mooi verdelen. Iedere dag een beetje en het valt wel mee.

Leuke lijstjes
Wat Milly Pie ook onderscheidt van de andere planners is de ruimte voor de leuke dingen. Andere planners focussen zich toch heel veel op de te bereiken doelen en vergeten de leuke dingen in het leven. Wat dacht je van cadeautjes en andere zaken die je graag wil. Alle ruimte in deze planner om te noteren wat jij wil of juist wat een ander eens heeft gezegd.

En wat denk je van deze lijstjes. Don’t forget THAT on holiday! 10 THINGS I wanna DOO some day. I’m so PROUD… This makes me HAPPY! My BIG ideas (world changing or better:)). Nice websites/apps. Uitgeleend. Geleend. En natuurlijk Don’t forget these days, waarin je belangrijke data kunt noteren als verjaardagen en dergelijke.

Advies gekregen
Maar de mooiste vind ik toch wel: “Thanks! It inspireer me… waarin je kun noteren van wie je een mooi advies hebt gegeven. Twee kun je er noteren. Dat is natuurlijk te weinig: mijn tip voor de volgende keer: die mag er iedere maand wel in. Dat is zo waardevol.

Er zitten verder nog een paar notitieblaadjes in. Die kun je achterin de ringband houden of juist toevoegen aan een bepaalde week waarin je meer notities wilt bewaren. Bij de Milly Pie krijg je ook nog eens een notitieblokje. Gaat je erdoor met de perforator en je kunt deze blaadjes zo aan de klapper toevoegen. Ik mag de vrijheid die je zo met deze planner hebt wel.

Deze planner kost 49,95 incl. Verzendkosten in NL.

Deze Milly Pie Planner maakt onderdeel uit van de grote plannertest van Twijfelmoeder. Deze test bevat de SuccesPlanner, Flow Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz Planner.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 11, 2017 /